Justin Bieber je na podelitvi nagrad AMA pobral tri nagrade: postal je glasbenik leta, najboljši pop-rockerski umetnik, njegov album Believe pa je bil razglašen za najboljši pop-rock album. Foto: Reuters
Justin Bieber je na podelitvi nagrad AMA pobral tri nagrade: postal je glasbenik leta, najboljši pop-rockerski umetnik, njegov album Believe pa je bil razglašen za najboljši pop-rock album. Foto: Reuters
MC Hammer in PSy
Korejski raper PSY in MC Hammer sta v losangeleški dvorani Nokia izvedla PSY-jevo trenutno zelo popularno pesem Gangnam Style, nato pa še MC Hammerjevo uspešnico Too Legit to Quit. Foto: Reuters

Najpomembnejša med nagradami je zagotovo nagrada glasbenik leta, ob prevzemu nagrade pa je Justina na oder pospremila tudi njegova mati, 38-letna Pattie Mallette, ki se ji je glasbenik zahvalil, ker je vedno verjela vanj.

Bieber je že ob prejemu prve nagrade za najboljšega pop-rock izvajalca na odru vsem tistim, ki ga ne marajo, veselo sporočil, da bo še dolgo tu: "To je za vse sovražnike, ki so mislili, da bom zdržal le eno ali dve leti, sporočam pa jim, da čutim, da bom tu še zelo dolgo." Bieberjev album Believe je bil imenovan za najboljši pop-rock album.

Več nominacij od 18-letnega pevca sta imeli Rihanna in Nicki Minaj, ki prav tako nista ostali praznih rok.

Nicki Minaj je dobila nagrado za najboljšo rap in hip hop glasbenico ter za najboljši album v tej kategoriji - nagrajen je bil njen album Pink Friday: Roman Reloaded, Rihanna, ki se podelitve ni udeležila, saj je na turneji v Evorpi, pa je prejela nagrado za najboljši soul ali R&B album - nagrajen je bil njen album Talk That Talk. Za najboljšo izvajalko v tej kategoriji je bila proglašena Beyonce, za najboljšega izvajalca pa Bieberjev mentor Usher. Nagrado za novo ime leta je prejela Carly Rae Jepsen.

Že peto nagrado AMA po vrsti v kategoriji najboljše country izvajalke je dobila Taylor Swift, med moškimi pa je čast pripadla Luku Bryanu. Nagrado za najboljši country album je pobrala Carrie Underwood (Blown Away), za najboljšo skupino v tej kategoriji pa je bila proglašena Lady Antebellum.

Katy Perry je letošnja najboljša pop-rock izvajalka, najboljša skupina v tej kategoriji pa je Maroon 5. Shakira je odnesla nagrado v kategoriji latinskoameriška glasba, v najnovejši kategoriji za elektronsko plesno glasbo pa je slavil David Guetta.

Na podelitvi je enajstkratni dobitnik AMA Stevie Wonder pripravil glasbeno spremljavo za posebno počastitev ustanovitelja nagrad Dicka Clarka. Glasbeni producent in televizijska osebnost Clark je umrl aprila letos v starosti 82 let.