Taylor je ljubljenka ameriškega občinstva. Foto: Reuters
Taylor je ljubljenka ameriškega občinstva. Foto: Reuters

Taylor, 21-letnica iz Nashvilla, je odšla iz Las Vegasa z najbolj zaželeno nagrado večera, saj je postala "zabavljačica leta" - nagrada, ki so ji jo dodelili poslušalci. "To je prvič, da sem dobila to nagrado in kar meša se mi od veselja. Še posebej mi veliko pomeni, ker so mi jo namenili oboževalci," je bila 21-letnica na robu solz. Njen album Speak Now se je ob izidu samo v prvem tednu prodal v kar milijon izvodih.

Miranda, 27-letnica iz Teksasa, pa je kraljevala po številu nagrad, saj je osvojila štiri, največ po zaslugi uspešnice The House That Built Me. Dobila je nagrade za pesem, posnetek, video leta in najboljšo žensko izvajalko.

Lady Antebellum znova med nagrajenci
Seveda znova ni šlo brez skupine Lady Antebellum, ki še vedno pobira trofeje po zaslugi albuma Need You Now. Trojica Hillary Scott, Charles Kelley in Dave Haywood, ki je februarja na grammyjih slavila kar petkrat, je s 46. podelitve kantrinagrad odšla s tremi nagradami.

Še petič zapored je nagrado za najboljšega izvajalca odnesel Brad Paisley, duet leta pa sta postala Sugarland. Poraženca večera sta bila Kenny Chesney in Keith Urban - prvi je ostal praznih rok kljub petim nominacijam, Keith pa ni "zadel" v treh poskusih.

Podelitev je že 13. povezovala Reba McEntire, na odru pa ji je prvič delal družbo Blake Shelton, sicer zaročenec Mirande Lambert.