Pevec polni dvorane tako doma kot v tujini. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pevec polni dvorane tako doma kot v tujini. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V četrtek zvečer so na svoj račun prišli ljubitelji dobrega starega rokenrola, soula, džeza in bluza - vse to v eni osebi združuje Uroš Perić.

Celjan, ki se je številnim ljubiteljem džeza vtisnil v spomin po njegovem koncertu Elvis meets Ray (Ko Elvis sreča Raya) leta 2009 v ljubljanskih Križankah - vlogi kralja rokenrola in legendarnega pianista ter pevca sta prevzela Oto Pestner in Uroš Perić - je po treh letih s svojim izjemnim glasom znova očaral številno občinstvo v Križankah.

Pevec, ki ga še vedno včasih doleti primerjava z Rayem Charlesom, na svojih koncertih pritegne pozornost tudi s svojimi gestami, pred nekaj dnevi pa je na naše vprašanje, ali te pridejo spontano ali pa so naučene, odgovoril: "Pridejo spontano, tako kot čutim glasbo. Če bi bil miren, bi imel težavo z lovljenjem minut in se ne bi mogel tako vživeti v pesem. Je pa res, da moram dobro poznati vsak komad in vsak njegov 'break', da lahko potem tudi tako pokažem z gesto."

Pevec, ki zlahka napolni dvorane doma in v tujini (pred kratkim se je vrnil iz ZDA, kjer je imel vsak dan koncert), pa si želi, da bi ga tudi na radijskih postajah večkrat predvajali: "Seveda si želim. Toliko dobrih komadov, ki smo jih posneli, pa ljudje sploh ne vedo za njih. Kje je tu problem, ne vem. Moja glasba se vrti v poznih večernih urah. To bi morali povprašati naše radijske urednike. Je pa res, da je vse, kar sem napisal in posnel, v angleškem jeziku."

V Križankah, ki jih je v preteklih letih že razprodal, so se Urošu kot gostje pridružili pevka Alenka Godec, Big Band Orchestra Krško in damska vokalna zasedba The Pearlettes, v spodnji fotogaleriji pa si lahko pogledate utrinke s koncerta.