Legendarni Jerry Lee Lewis je v četrtek zapel Whole Lotta Shaking Going On, v petek pa Great Balls Of Fire. Foto: Reuters
Legendarni Jerry Lee Lewis je v četrtek zapel Whole Lotta Shaking Going On, v petek pa Great Balls Of Fire. Foto: Reuters

V dveh večerih, v četrtek in v petek, so se na odru v Madison Square Gardnu zvrstile številne legende rocka, rokenrola in soula.

V četrtek so tako oder zavzeli Bruce Springsteen & the E Street Band, Stevie Wonder, Simon & Garfunkel s številnimi gosti, med katerimi so bili tudi B. B. King (s svojo kitaro Lucille), Crosby, Jackson Browne, James Taylor in mnogi drugi, ki so prikazali del 25-letne zgodovine glasbe, ki je zaznamovala 20. stoletje.

Tako v četrtek kot v petek je večer odprl legendarni Jerry Lee Lewis, v četrtek z Whole Lotta Shaking Going On, v petek pa s svojo verjetno najbolj znano Great Balls Of Fire. Jerry Lee Lewis je sicer po prepričanju mnogih "pravi kralj rocka", vsekakor pa velja za enega izmed začetnikov te zvrsti glasbe ob boku Elvisu Presleyju, Johnnyju Cashu in Carlu Perkinsu. V petek so mu nato na odru družbo delali U2, Black Eyed Peas, Aretha Franklin, Annie Lennox, Metallica, Jeff Beck, Ozzy Osbourne in drugi.

Nekaj utrinkov s petkovega koncerta legend si lahko ogledate v spodnji galeriji.