PSY je na podelitvi tudi zapel. Foto: EPA
PSY je na podelitvi tudi zapel. Foto: EPA

Galavečera popa so se med drugim udeležili Taylor Swift, Alicia Keys, Carly Rae Jepsen in člani zasedbe One Direction. Pridružil se jim je tudi južnokorejski raper PSY, ki je bil za nagrade nominiran v kar treh kategorijah. Osvojil je dve - za pesem leta in za video leta.

Nagrado za debitanta/-ko leta je prejela Carly Rae Jepsen. Mednarodna izvajalka in izvajalec leta sta postala Rihanna in Bruno Mars, med francosko govorečimi izvajalci pa sta bila izbrana pevka Shy'm in pevec M. Pokora. Najstniška skupina One Direction je prejela nagrado za skupino ali duet leta, med francosko govorečimi pa so slavili Sexion d'Assaut.

Največ pozornosti na rdeči preprogi sta s svojim prihodom in garderobo zbudili Alicia Keys in Taylor Swift. Kantripevka je blestela v svetli obleki, prireditev pa je s skupino One Direction obiskal tudi njen nekdanji fant Harry Styles. Tako je bilo nekoliko ironično, ko je Swiftova na podelitvi nastopila s pesmijo We Are Never Ever Getting Back Together (Nikoli več ne bova skupaj).

Osrednja tema sejma Midem bo sicer tudi letos internet ter možnosti in izzivi, ki jih ta ponuja. Poleg tega bodo letos veliko pozornosti posvetili klasični glasbi, o njej bo govoril tudi svetovno znani kitajski pianist Lang Lang. Po več letih črnogledega razpoloženja zre glasbena industrija zdaj z malo več optimizma v prihodnost. Ugodno razmerje med distribucijo zgoščenk in novimi digitalnimi distribucijskimi oblikami je stabiliziralo nemško glasbeno tržišče, ki se je lani v nekaterih segmentih celo razširilo. Glasbeni sejem Midem se bo sklenil 29. januarja.