Lady Gaga je domov odnesla štiri nagrade. Tokrat s svojo opravo ni tako šokirala kot pred enim letom na podelitvi MTV-jevih videonagrad, ko je nosila slavno mesnato obleko. Foto: EPA
Lady Gaga je domov odnesla štiri nagrade. Tokrat s svojo opravo ni tako šokirala kot pred enim letom na podelitvi MTV-jevih videonagrad, ko je nosila slavno mesnato obleko. Foto: EPA
MTV Europe Music Awards
Igralko in pevko Hayden Penettiere je na odru presenetil nagec. Foto: EPA

Slavila je v kategorijah za najboljšo žensko izvajalko, najboljšo pesem, najboljši videospot in za zvezdnico z najzvestejšimi oboževalci. Najbolj jo je ganila nagrada za najboljšo pesem, ki jo je prejela za svojo uspešnico Born This Way. S solznimi očmi se je za nagrado zahvalila svojim malim pošastim (oboževalcem) in menedžerju ter dejala: "Vedela sem, da bo ta pesem nekaj posebnega, ko sem jo napisala."

Tudi tokrat pevka nikogar ni pustila hladnega in znova presenetila z nenavadno opravo, s svojim nastopom, ko je pesem Marry the Night izvedla kar na "Luni", ter sočnimi izjavami. Igralcu in pevcu Davidu Hasselhoffu, ki ji je podelil nagrado za najboljšo žensko izvajalko, je na odru dejala: "Imaš zelo velik penis."

Vendar pa ji je kljub temu tokrat nekdo "ukradel šov"... Na oder je namreč, medtem ko je Hayden Penettiere podeljevala nagrado za najboljšo pesem, prišel gol moški in v trenutku sprožil ugibanja o tem, kdo je. Glasbeni blog Nine MSN's MusicFIX je ugotovil, da je bil goli obiskovalec irski igralec David Monaghan, zaradi katerega je celotna dvorana onemela.

Bieber najboljši pop, Eminem najboljši hip hop izvajalec
Po več kot eno nagrado so na podelitvi v Belfastu na Severnem Irskem prejeli tudi Justin Bieber, zmagal je v kategoriji za najboljšega moškega izvajalca in najboljšega popizvajalca, Bruno Mars, ki je osvojil nagradi za najboljšega MTV Push izvajalca in najboljšega novega izvajalca, ter alternativna rockskupina 30 Seconds To Mars, ki je prejela nagradi za najboljše alternativne izvajalce in najboljši World Stage nastop.

Katy Perry je zmagala v kategoriji za najboljšo izvajalko v živo. Linkin Park in Eminem, ki se podelitve niso mogli udeležiti in so se za nagrade zahvalili prek videa, so prejeli nagradi za najboljše rokerje in najboljšega hip hop izvajalca.

Queeni prejeli nagrado za glasbeno ikono
Letošnjo prireditev je vodila mlada ameriška igralka in pevka Selena Gomez, ki je prejela številne pohvale, na odru pa so se zvrstili Justin Bieber, DJ David Guetta, Lady GaGa, Bruno Mars, Coldplay, Red Hot Chili Peppers, Jessie J, LMFAO in Snow Patrol.

Prireditev se je končala z nastopom legendarne britanske rockskupine Queen, na odru pa se jim je pridružil pevec Adam Lambert in odpel nekaj njihovih največjih uspešnic. Sicer so Queeni prejeli častno nagrado za glasbene ikone Global Icon, ki sta jo sprejela Brian May in Roger Taylor, podelila pa jo je Perryjeva.