Frans je na letošnji Evroviziji pristal na petem mestu. Foto: EBU
Frans je na letošnji Evroviziji pristal na petem mestu. Foto: EBU

If I Were Sorry je komercialno zdaleč najuspešnejša pesem z letošnje Evrovizije. Najprej je Frans z njo veljal za velikega favorita na nacionalnem izboru Melodifestivalen. V roku nekaj tednov je prišel na vrhe številnih mednarodnih lestvic Spotify. Pesem se je uvrstila med deset najbolj poslušanih na Spotifyju v evropskih državah, pa tudi v Urugvaju in Tajvanu. Še pred nastopom na Evroviziji pa je pesem prišla tudi med 30 najbolj poslušanih pesmi na lestvici Spotify Global Viral.

Frans je ironično izgubil tekmo proti Oscarju Zii na Melodifestivalen po glasovih mednarodne žirije. Toda zaradi glasov občinstva je vseeno potoval v Stockholm. Pred nastopom na Evroviziji so tudi njega doletele obtožbe, da je njegova pesem plagiat, saj naj bi premočno spominjala na pesem Catch & Release, ki jo izvaja Matt Simons. Toda z njo je na koncu pristal na petem mestu in s tem se je samo še povečala njegova prisotnost na lestvicah.

Na Švedskem je ostal na prvem mestu kar pet tednov in po predvajanosti postal štirikrat platinast, v Nemčiji je pesem postala najbolj predvajana pesem na vseh radijskih postajah v juliju, v Avstriji pa je ostala med najboljših deset sedem tednov. V Sloveniji je bila po podatkih lestvice Slo Top 50 najuspešnejša evrovizijska pesem Blue and Red, ki jo je v Stockholmu izvedla ManuElla.