Gal Gjurin. Foto: BoBo
Gal Gjurin. Foto: BoBo

Naslov koncerta je Priveži se name kot istoimenska nova skladba, z njim pa opozarja na medčloveško solidarnost in oporo v razburkanem času, v katerem živimo, so zapisali v največjem kulturnem hramu. V veliki dvorani bo izvedel tako klasični repertoar kot najnovejše slovenske skladbe in svežo kanadsko glasbo, s katero je zadnjih pet let dejaven na drugi strani Atlantika. Ena od osrednjih gostij bo njegova sestra Severa, s katero sta ustvarila uspešnice, kot so Kadar sva sama, Lahko noč, skrbi in Kakor da se nič ni zgodilo.

Sorodna novica Avtomobili z novo ploščo ob 40-letnici

Druga osrednja gostja bo kanadska kantavtorica iz Ottawe Veronica Charnley, s katero je sodeloval na svojem zadnjem kanadskem albumu C. Gal Gjurin deluje med Slovenijo in Kanado, kjer je lani prejel dve torontski nagradi OMA – za najboljšo skladbo leta in za najboljši glasbeni videospot leta. Obenem se je v letih 2021 in 2022 uvrstil med 50 glasbenih avtorjev na največjem mednarodnem tekmovanju avtorjev v Nashvillu, poroča STA.

Svojo avtorsko glasbo je predstavil v več državah

Ustvarjalno se posveča združevanju džeza, canadiane, americane, orkestralne in komorne glasbe, etna, folka, popa, roka, bluza, roots, countryja, gospela, hip hopa, r'n'b-ja, svobodno improvizirane glasbe, elektronske glasbe, kompozicij za big bande, avtorske simfonične glasbe in simfoničnega aranžiranja, glasbe za filme, oglaševanje, plesne predstave in gledališče. Ukvarja se tudi s studijskim delom in produkcijo ter pisanjem poezije in proze.

Kot vokalist, avtor glasbe in besedil, vodja sestavov, studijski multiinstrumentalist in glasbeni producent je doslej izdal več albumov, ki so bili podprti z intenzivnim koncertiranjem. Svojo avtorsko glasbo je med drugim predstavil v Sloveniji, Kanadi, ZDA, Franciji, Avstriji, Madžarski, na Slovaškem, Hrvaškem, v Italiji in Nemčiji. Njegova poezija je bila doslej prevedena v sedem jezikov.