Slavna četverica - Charlie Watts, Ronnie Wood, Keith Richards in Mick Jagger. Foto: EPA
Slavna četverica - Charlie Watts, Ronnie Wood, Keith Richards in Mick Jagger. Foto: EPA

Oktobra lani so Stonesi napovedali štiri koncerte - dva sta se zgodila v londonski Areni O2 in dva v mestu Newark v New Jerseyu. Takrat so se tudi začele govorice o morebitnem nastopu skupine na Glastonburyju. Sprožil jih je sam organizator festivala Michael Eavis, ki je dejal, da se z Britanci že dogovarja in da jih skuša prepričati, naj nastopijo.

Zdaj je uradno, rokerski veterani bodo nastopili na festivalu v soboto, 29. junija. To bo njihov prvi nastop na Glastonburyju in morda en izmed zadnjih koncertov v njihovi 51-letni karieri, poroča The Telegraph. Je pa pevec Mick Jagger zanikal govorice, da bodo nastopili tudi na festivalu Coachella v Kaliforniji.

Stonesi so zadnji v vrsti velikih glasbenikov, ki bodo nastopili na festivalu Glastonbury, leta 2011 so na oder stopili U2, pred njimi pa še Stevie Wonder, Neil Young in Bruce Springsteen. Glastonbury bo potekal med 26. in 30. junijem, vstopnice pa so bile v prvem krogu razprodane v manj kot dveh urah. Še nekaj jih bo na voljo aprila.