Vročica okoli ponovne združitve legendarnih britanskih rokerjev ne popusti, vsi pa se sprašujejo, ali bo do nove koncertne turneje v prihodnjem letu tudi v resnici prišlo. Foto: Reuters
Vročica okoli ponovne združitve legendarnih britanskih rokerjev ne popusti, vsi pa se sprašujejo, ali bo do nove koncertne turneje v prihodnjem letu tudi v resnici prišlo. Foto: Reuters
Jimmy Page in Robert Plant
Pevec Robert Plant je sicer dejal, da namerava prihodnje leto preživeti na koncertni turneji z Bluegrass/country pevko in violinistko Alison Krauss, vendar ob tem ni zanikal, da ne bi koncertiral s skupino. Foto: EPA

Po koncertu 10. decembra v londonski areni 02, ki je pritegnil približno 20.000 starih in mladih oboževalcev, ki tudi po dveh urah koncertiranja niso imeli dovolj, so se hitro razširile govorice o tem, da nameravajo legendarni britanski rockerji svoje moči združiti tudi na turneji leta 2008.

Jason Bonham ni pravi naslov
O načrtih skupine so novinarji pred kratkim spraševali tudi novega bobnarja Jasona Bonhama, ki je na tem mestu zamenjal svojega umrlega očeta Johna Bonhama, člana prvotne zasedbe. Ta je novinarjem odgovoril, da sprašujejo napačnega človeka, saj kot najmlajši član zasedbe nikakor ne želi govoriti o kakršnih koli načrtih v zvezi s turnejami skupine v prihodnje.

"V skupini sem nov in o tem ne vem nič," je povedal Bonham in novinarjem zabrusil: "Ne bodite pohlepni ... Seveda bi tudi sam rad videl, da bi do turneje prišlo, ampak odločitev je njihova."

Govorice ne potihnejo
Govorice o turneji legendarne britanske rokerske zasedbe v zadnjih tednih nikakor ne potihnejo. Tudi skupina sama prihodnjih koncertov ne želi jasno ne potrditi in ne zanikati. Pevec skupine Robert Plant je sicer dejal, da namerava prihodnje leto preživeti na koncertni turneji z Bluegrass/country pevko in violinistko Alison Krauss, vendar ob tem ni zanikal, da ne bi koncertiral s skupino.

Bolj se je razgovoril o svojem igranju
Jason Bonham je bil z novinarji vsekakor bolj "darežljiv" z informacijami o svojem igranju s skupino. Dejal je, da se mu zdi koncertna izkušnja še vedno malce nepojmljiva, kot da se vse skupaj sploh ni zgodilo. Mesto novega bobnarja mu po njegovih besedah ni pripadlo zato, ker je bil prvotni bobnar njegov oče, ampak je zanj trdo delal. Med drugim je vadil tudi tako, da je preposlušal vse mogoče izdaje "živih" albumov skupine.

Bonham se bo sicer konec decembra spet vrnil na svoje običajno "bobnarsko mesto" v zasedbo Foreigner, s katero bo imel nekaj koncertov na Floridi, kjer živi.