"Veliko koncertov me čaka, predstav v novi sezoni in seveda tudi snemanje albuma." Foto: MMC RTV SLO/Tina Kosmos

14 poletnih skladb se je merilo za naklonjenost poslušalstva, zmagovalec 42. festivala Melodije morja in sonca v Avditoriju Portorož in prejemnik velike nagrade pa je postal Gregor Ravnik s skladbo Torek. "Zmaga na MMS je nekaj najlepšega, kar sem doživel do sedaj," je med MMC-jevim spletnim klepetom povedal zmagovalec letošnjega festivala, ki je imel leta 2016 prav na odru tega festivala prvi festivalski nastop, leto kasneje pa je tam osvojil nagrado za najboljšo izvedbo.

"Vedno sem bil in sem hvaležen za podporo svoje družine." Foto: MMC RTV SLO/Tina Kosmos
Sorodna novica Zmagovalec 42. festivala Melodije morja in sonca je Gregor Ravnik

"Hvaležen sem, da so ljudje tako lepo sprejeli pesem Torek in upam, da si jo bodo še veliko časa prepevali in jo poslušali," je še pristavil in dodal, da čestitke še naprej dežujejo. "Sam ne pišem veliko tekstov za svoje pesmi, zato je to besedilo še nekoliko bolj izpovedno zame. Govori pa o tem, da se človek rad predaja osebi, ki jo ima rad – verjamem, da jo vsak lahko začuti na svoj način," je še odgovoril glasbenik, ki je vedno bolj dejaven tudi na avtorskem področju.

30-letni glasbenik je sicer zaključil študij dentalne medicine in se lotil tudi študija solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Svoje glasbeno popotovanje je začel z igranjem klavirja in petjem v Glasbeni šoli v Kopru. Izkazal se je na številnih državnih in mednarodnih pevskih tekmovanjih, kot solist je nastopil v različnih operah in koncertiral na odrih tako v Sloveniji kot v tujini.

Leta 2019 je debitiral tudi na odru SNG Opera in balet Ljubljana. Poleg klasične glasbe mu je sicer družbo vedno delala tudi zabavna. Na festivalu EMA 2018 je nastopil s skladbo Zdaj je čas, istega leta je na festivalu Popevka prejel nagrado za najboljšo interpretacijo za skladbo Ti si. Na Popevki 2021 je slavil zmago po mnenju strokovne komisije za skladbo v celoti.