Člani hiphop zasedbe pišejo zgodbo o kolektivu, ki nikoli nima dovolj izzivov in še vedno preseneča. Foto: Promocijsko gradivo
Člani hiphop zasedbe pišejo zgodbo o kolektivu, ki nikoli nima dovolj izzivov in še vedno preseneča. Foto: Promocijsko gradivo

Istra bo 24. in 25. maja dihala s hiphopom, saj bodo na odru festivala Sea Star nastopili legendarni Wu-Tang Clan. Organizatorji pričakujejo večje število ljubiteljev hiphopa, saj raperji na hrvaško obalo prihajajo v okviru turneje Gods of Rap, s katero obeležujejo 25. obletnico kultnega albuma Enter the Wu-Tang (36 Chambers).

Kompletna legendarna zasedba, ki jo sestavljajo vodja in vizionar RZA in ostali Wu-Tang bojevniki – GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa in Cappadonna, je legendarna tako zaradi svoje glasbe kot tudi zaradi osebnosti in značajev članov. Gre za zgodbo o kolektivu, ki nikoli nima dovolj izzivov in še vedno preseneča. Fantje so s svojo glasbo sicer vplivali tudi na staro gardo hiphop scene, med katerimi so Jay Z, Nas, Snopp Dogg in The Notorious B.I.G.

Sanjin Đukić, direktor festivala Sea Star, je izjavil: "Imeti veliki Wu-Tang Clan v popolni sestavi na turneji, s katero obeležujejo 25-letnico enega najpomembnejših albumov v zgodovini, je samo po sebi glasbeni, kulturni in turistični dogodek brez primere. Zelo veliko napora smo vložili v to, da to turnejo, ki je rezervirana samo za velike dvorane, pripeljemo k nam in poskrbimo, da zasedba skrene z začrtane poti za kar 2.000 kilometrov."

Wu-Tang Clan se na Sea Staru pridružujejo že znanim izvajalcem, ki so potrdili nastop na festivalu. Med njimi sta mojstra elektronskega beata Sven Väth in Nina Kraviz, britanska hip-hop diva IAMDDB, prejemnik nagrade za najboljšega techno didžeja na ibiških DJ Awards Ilario Alicante in avtor najbolj prodajanega tehno songa na beatportu Enrico Sangiuliano.