Od letos dalje Jinxi delujejo pod okriljem ljubljanske založbe Dallas Records. Foto: Dallas
Od letos dalje Jinxi delujejo pod okriljem ljubljanske založbe Dallas Records. Foto: Dallas

Jinxi so na glasbeno prizorišče vstopili leta 1993, ko se je začelo sodelovanje Yaye in Coca Mosquita. Na začetku se je bend imenoval High Jinx, kar lahko svobodno prevedemo v "izvrstna žurka", pozneje pa so ga skrajšali v Jinx oziroma "urok". Slovenski publiki so se priljubili predvsem z uspešnico Brazil. Slabe štiri leta pozneje je skupina po izidu uspešnega albuma Avantura počinje in nešteto razprodanih koncertih na presenečenje in žalost njenih poslušalcev razpadla.

Na zahod …
Lani je skupina pričela razmišljati o ponovnem sodelovanju, vendar tega niso napovedovali pretirano glasno. Enostavno so začutili, da je prišel njihov trenutek. Zbrali so se daleč od oči javnosti v Funhouse studiu in začeli snemanje svojega petega studijskega albuma Na zapadu.

... in v Križanke
Glasbeno odrasli in polni energije so se vrnili v ljubljanske Križanke. Novi, drugačni in boljši so slovenskemu občinstvu predstavili vse stare hite, kot so Smijem se, Koliko suza za malo sna, Na plaži, Zar je stvarno došao taj dan, Idem tamo gdje je sve po mom in seveda novo veliko uspešnico Na čemu si ti.