Ime skupine v italijanščini pomeni božanski nastopajoči. Foto: EPA
Ime skupine v italijanščini pomeni božanski nastopajoči. Foto: EPA
Il Divo
Njihove plošče so na vrhu prodajnih lestvic po svetu, pa tudi v Sloveniji. Foto: EPA

Po podatkih Menarta so na prodaj le še vstopnice v Hard Rock Shopu na Trubarjevi v Ljubljani, kjer so za MMC danes dopoldne povedali, da imajo še približno 50 vstopnic, a da kupci že stojijo v vrsti, zato je sveže podatke skoraj nemogoče dati.

Oboževalcev kvarteta, ki po lastnih besedah ruši meje med popglasbo in opero, tako niso zmotile niti cene; najcenejše vstopnice za koncert v Hali Tivoli so stale 55 evrov (nekaj več kot 13.000 tolarjev), za najdražje pa je bilo treba odšteti še 14 evrov več (in so stale 16.535 tolarjev).

Jim bo uspelo dodati še en koncert?
Zaradi izrednega zanimanja se organizatorji po podatkih Menarta z menedžerji skupine že dogovarjajo še za en koncert v Ljubljani. V Evropo bodo zvezdniki prišli 31. maja, ko jih bodo najprej pozdravili v Rotterdamu na Nizozemskem, en dan pred Ljubljano bodo službeno obiskali Dunaj, za 26. junija pa napovedujejo koncert v Belfastu na Irskem.

Njihova svetovna turneja, ki bo skupino mladih pevcev odpeljala tudi v Zagreb, se je sicer začela 16. 1. v Kuala Lumpurju v Maleziji, po Aziji se bodo podali v Avstralijo, kjer jih pričakujejo februarja, konec istega meseca jih bodo pozdravili v Afriki, pred Evropo pa bodo poleteli še v Kanado.

M. T.