Sarjevska skupina Index bo nastopila tudi v Ljubljani. Foto: EPA
Sarjevska skupina Index bo nastopila tudi v Ljubljani. Foto: EPA

Karavana Indexi in prijatelji Da sam ja netko bo svojo pot začela 7. oktobra v mali dvorani v mali dvorni na splitskih Gripah. Pesmi Indexov bodo zapeli številni znani glasbeniki, kot so Tony Cetinski, Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Željko Bebek, Tifa, Dado Topić, Zorica Kondža, Ivica Šarić, Giuliano, Branko Đurić, Janez Bončina, Saša Lošić, Vlado Kreslin in mnogi drugi. Na koncertu bosta nastopila tudi izvrstna makedonska pevka Kaliopi in naš kantavtor Zoran Predin.

Na odru se bodo predstavili tudi vsi glasbeniki, ki so bili nekoč člani skupine Indexi. To so bobnar Peco Petej, basist Fadil Redžić, bobnar Miroslav Šaranović ter klaviaturisti Neno Jurin, Sinan Alimanović, Ranko Rihtman, Enco Lesić in Kornelije Kovač. Vrhunski ekipi glasbenikov se bodo priključili tudi Zoran Redžič, nekdanji basist skupine Bijelo dugme ter odlična mlada glasbenika, basist Zlatan Redžič in kitarist Vernes Ljuštaku.

Mini turneja
Indexe, ki so delovali v od leta 1962 do 2001, mnogi uvrščajo med pionirje jugoslovanske rockglasbe in med najbolj znamenite bosansko-hercegovske glasbene skupine vseh časov. 9. oktobra bo glasbena karavana nastopila v ljubljanskem Cankarjevem domu, 11. oktobra v Novem Sadu v dvorani Spens, nato pa 14. oktobra še v beograjskem centru Sava.