Nekdanji bobnar Nirvane in ustanovitelj skupine Foo Fighters Dave Grohl je režiral film What Drives Us. Ta sledi mladima skupinama RadKey in Starcrawler, ki na svojih začetkih s kombijem osvajata koncertna prizorišča v različnih mestih. V dokumentarcu nastopajo tudi številni priznani glasbeniki, ki se spominjajo svojih svojih začetkov kariere na cesti.

Izkušnje o "življenju na cesti" tako poleg članov skupine Foo Fighters, ki jo sestavljajo Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Rami Jaffee in Pat Smear, med drugim delijo tudi Ringo Starr, Steven Tyler, St. Vincent, Slash, Brian Johnson in Lars Ulrich, poseben poudarek pa je namenjen predvsem vlogi kombijev pri formiranju rokovskih legend in nepozabnih zgodb.

Glasbenike gnala želja, da uresničijo svoje sanje

"To je moje ljubezensko pismo vsem glasbenikom, ki so s prijatelji skočili v star kombi in pustili vse za seboj, samo zato, da bi igrali glasbo," je o projektu dejal Grohl, ki je namreč v filmu želel raziskati vzroke, zakaj se nekdo s prijatelji in vso opremo za več mesecev zapre v kombi in se tako poda na pot.

Gledalci naj bi tako dobili vpogled v življenje glasbenikov na turnejah. "Na neki točki, preden je kdor koli vedel njihovo ime, so imeli neustavljivo motivacijo, da svojo glasbo delijo s svetom," je še poudaril Grohl in dodal, da so se morali glasbeniki zaradi svoje strasti in želje po uresničitvi sanj odpovedati marsičemu.

Projekt bodo 30. aprila premierno predstavili na novem, od Sonyja podprtem kanalu Coda Collection, ki gostuje na platformi Amazon Prime Video.

To je Grohlov drugi celovečerni film – leta 2013 je svoj režijsko-producentski prvenec Sound City, ki je govoril o studiu Van Nuys CA, v katerem je Nirvana leta 1991 posnela album Nevermind, predstavil na festivalu Sundance. Režiral je sicer tudi Foo Fighters: Sonic Highways, osemdelno dokumentarno serijo HBO-ja, ki so jo premierno predstavili leta 2014, prejela pa je kar dva emmyja.