Jernej Dermota se je javnosti predstavil na Slovenski popevki 2005 s pesmijo Naj bo kot prej. Foto: RTV SLO
Jernej Dermota se je javnosti predstavil na Slovenski popevki 2005 s pesmijo Naj bo kot prej. Foto: RTV SLO

Jernej bo letošnje poletje nastopil na številnih festivalih. Konec junija bo zapel na finalni prireditvi festivala Kongomania Stars v igralnici Kongo, julija se bo udeležil festivala Fens v Kopru, poleg tega pa bo letos zastopal Slovenijo na festivalu Sunčane skale 2008 v Črni gori.

Jernej Dermota se že od malih nog ukvarja z glasbo. Najprej je štiri leta igral kljunasto flavto, jo nato za osem let zamenjal s prečno, medtem pa pel tudi v pevskem zboru. Svojo pevsko pot je začel pri operni pevki Zlati Ognjanovič in jo nadaljeval pri Diegu Barriosu Rossu in Jadranki Juras, zdaj pa svoje znanje izpopolnjuje pri Nacetu Junkarju.

Prvič se je javnosti predstavil na Slovenski popevki 2005 s pesmijo Naj bo kot prej. V letu 2006 je s pesmijo Vse ali nič nastopil na festivalu Pesem poletja. Lani je s pesmijo Moj planet nastopil na našem najbolj odmevnem festivalu – EMA! Čeprav se ni uvrstil v finale, je bila pesem zelo dobro sprejeta in je med drugim zasedla drugo mesto na festivalu Second Chance. Istega leta je sodeloval še na dveh odmevnih festivalih, Pesem poletja in Kongomania stars.

Jernej je med glasbenim delovanjem posnel že vrsto pesmi, ki so postale bodisi pesmi tedna ali pa so se uvrstile visoko na glasbenih lestvicah domačih radijskih postaj (Priznaj, da me sanjaš, Mmm, Vse ali nič, Mojih pet minut, Vulkan, Moj planet).