Novi album, ki bo postregel z novimi zvoki, se bo na prodajnih policah znašel 16. novembra. Foto: Dallas
Novi album, ki bo postregel z novimi zvoki, se bo na prodajnih policah znašel 16. novembra. Foto: Dallas

Norah Jones je razkrila nove podrobnosti o svojem novem albumu, na katerem se bo slovita ameriška glasbenica nekoliko oddaljila od pop-džezovskih korenin, saj obljublja več kitare in manj klavirja. Poleg novih smernic in zvokov je Norah za novi album zbrala novo zasedbo glasbenikov: "Mislim, da je prihajajoča plošča dobra priložnost za novo skupino in nove glasbenike ter improviziranje z drugimi zvoki."

Spremljevalno skupino sestavljajo: bobnarja Joe Waronker (Beck, R.E.M.) in James Gadson (Bill Withers), klaviaturist James Poyser (Erykah Badu, Al Green), tee kitarista Marc Ribot (Tom Waits, Elvis Costello) in Smokey Hormel (Johnny Cash, Joe Strummer). Čeprav Norah na novem albumu sodeluje z drugo spremljevalno skupino, je s svojimi predhodnimi sodelavci še vedno v prijateljskih odnosih.

Producent albuma je Jacquire King, ki je znan po sodelovanju s Kings of Leon in Tomom Waitsom, med kantavtorji pa se pojavljata Ryan Adamd in Will Sheff iz skupine Okkervil River. Tudi na tokratnem albumu s pevko sodeluje eden izmed "krivcev", ki so ji pomagali na poti do slave. Norahin dolgoletni sodelavec Jesse Harris je namreč napisal priljubljeni singel Don't Know Why, ki se je znašel na albumu Come Away With Me.