Zasedbo BTS sestavljajo V, Suga, Jin, Jung Kook, RM, Jimin in j-hope. Foto: Reuters
Zasedbo BTS sestavljajo V, Suga, Jin, Jung Kook, RM, Jimin in j-hope. Foto: Reuters

Med četrtim in zadnjim zaporednim nastopom zasedbe na lasvegaškem stadionu Allegiant so na zaslonu predvajali montažo prizorov iz preteklih videov skupine. Dramatični videoposnetek je sklenil datum: 10. junij 2022 in napis We Are Bullettproof. Ni znano, ali se bo tako tudi imenoval novi album.

Agencija Big Hit, ki stoji za zasedbo, namreč še ni želela deliti podrobnosti, potrdila je le, da junija prihaja nov album.

BTS je po premoru zaradi pandemije covida-19 nadaljeval s svetovno turnejo Permission to Dance on Stage, aprilski datumi so bili rezervirani za ameriško občinstvo.

Sorodna novica BTS iz Seula zadoneli tudi v slovenskih kinodvoranah: "Prišla sem, da jih bom vsaj enkrat videla"

To je navdušeno nad BTS-jem. O njihovi priljubljenosti čez lužo govori tudi novembrska podelitev ameriških glasbenih nagrad (AMA), kjer so pometli s konkurenco. Zasedba je prejela glavno nagrado za izvajalca leta, odnesla je tudi nagradi za najboljšo popskupino in najboljšo poppesem (Butter).

Novi album skupine bo sledil albumu Be, ki je izšel novembra 2020. Pred tem so junija 2021 izdali album največjih uspešnic v japonskem jeziku BTS: The Best in singel Butter (Hotter, Sweeter, Cooler).

Skupina je bila sicer že drugo leto zapored razglašena za najbolje prodajane izvajalce na svetu. Njihova prodaja, pretoki in prenosi so jih naredili za najuspešnejše izvajalce na svetu v letu 2021, je sporočila Mednarodna zveza fonografske industrije (IFPI), ki jim je podelila nagrado Global Recording Artist of the Year.