Kalifornijski poprockerji so zaznamovali največji skok v 49-letni zgodovini Billboardove lestvice 100 najbolje prodajanih singlov. Foto: EPA
Kalifornijski poprockerji so zaznamovali največji skok v 49-letni zgodovini Billboardove lestvice 100 najbolje prodajanih singlov. Foto: EPA
Avril Lavigne

Njihova nova pesem Makes Me Wonder je preskočila kar 63 mest na lestvici, največ je k temu pripomogla digitalna prodaja na spletu - skladbo poprockerjev si je naložilo kar 234.500 uporabnikov. Predtem je bil rekord v rokah prve zmagovalke Ameriškega idola Kelly Clarkson, ki je oktobra leta 2002, kmalu po zmagi na omenjenem resničnostnem šovu, do prvega mesta z enim zamahom preskočila 51 mest.

A skladbi Makes Me Wonder najprej ni kazalo najbolje. Med 100 najbolje prodajanih singlov se je pred tremi tedni uvrstila šele na 84. mesto, kar je bila najslabša uvrstitev med petimi pesmimi, ki so jih na lestvico poslali Maroon 5 - prvič avgusta 2003 s skladbo Harder to Breathe, ki je najviše prilezla do 18. mesta. Naslednje leto sta pesmi This Love in She Will Be Loved s prvenca Songs About Jane prišli do visokega petega mesta, Sunday Morning pa je leta 2005 "životarila" na 31. mestu. 22. maja bo skupina izdala svoj drugi album It Won't Be Soon Before Long.

Avril, Nelly in Justin, raperji ter Ameriški idoli
Prejšnji teden se je morala poprockerka Avril Lavigne s skladbo Girlfriend posloviti od 1. mesta na lestvici, a je njen album The Best Damn Thing ostal na prvem mestu Billboardove lestvice najbolje prodajanih albumov. Za Girlfriend na 2. mestu se je mesto niže, na 3. mesto pomaknila tudi Timbalandova skladba v sodelovanju z Nelly Furtado in Justinom Timberlakom Give It To Me, na četrto mesto pa je s petega prišla pesem Buy U a Drank (Shawty Snappin') raperja T-Paina. Na petem mestu se je znašel Ne-Yo z Because of You - uspel mu je skok za 34 mest!

V tem tednu sta bila kar dva novinca v prvi deseterici nekdanja tekmovalca na Ameriškem idolu. Zmagovalka četrte sezona Carrie Underwood je s svojo različico I'll Stand By You skupine Pretenders prišla na 6. mesto, na 8. mestu pa je nova pesem Kelly Clarkson Never Again, kar je njena že sedma uspešnica v prvi deseterici. Na sedmem mestu je sodelovanje Fergie in Ludacrisa Glamorous, na 9. in 10 mestu pa sta Akonova Don't Matter in The Sweet Escape poppevke Gwen Stefani.

Med novostmi na Billboardovi lestici singlov so še Icky Thump alternativnega dua White Stripes na 28. mestu, kar je njun največji uspeh na tej lestvici, Signal Fire severnoirskih rockerjev Snow Patrol na 65. mestu in You Raise Me Up Josha Grobana s spremljavo Afriškega otroškega zbora na 78. mestu.