Katy Perry ima največ nominacij. Foto: Reuters
Katy Perry ima največ nominacij. Foto: Reuters
Adele
Adele je nominirana sedemkrat. Foto: EPA

Prva namreč upa na največ nagrad, saj je zbrala kar deset nominacij - visoko število nominacij so ji prinesle uspešnice Firework, Last Friday Night (T.G.I.F.), Teenage Dream in E.T -, britanska pevka Adele pa ji sledi s sedmimi nominacijami. Po šest nominacij imata Kanye West in Bruno Mars.

Seznam nominirancev se razteza vse od MTV-jevih veteranov do mladih, svežih obrazov, med katerimi je tudi Bruno Mars. Ta bo na podelitvi tudi nastopil. Med nastopajočimi bo poleg Marsa in Lady Gaga tudi Beyonce, presenečenje pa naj bi pripravila Britney Spears, so sporočili z MTV Adria, ki bo 28. podelitev nagrad prenašala v živo.

Letošnja novost je nagrada za najboljši video s sporočilom, s katero bo MTV nagradil izvajalce, ki so s svojimi videospoti prenesli pozitivno sporočilo ter v ospredje postavili težave sodobne družbe in mladostnikov. Zanjo so nominirani Lady Gaga, Pink, Katy Perry, Eminem ft. Rihanna, Taylor Swift in Rise Against.

Spomin na Amy Winehouse
Na podelitvi se bodo spomnili tudi umrle pevke Amy Winehouse. Poklonil se ji bo priznani ameriški pevec Tony Bennett, ki je z Winehousovo posnel skladbo Body and Soul, ki bo 20. septembra izšla na njegovem novem albumu duetov.