Skladba LIFETIMES, ki ga je produciral kontroverzni dr. Luke, je naslednica pevkine pesmi Woman's World, ki je izšla julija in je predvsem zaradi videoposnetka prejela večinoma negativne kritike. Foto: AP
Skladba LIFETIMES, ki ga je produciral kontroverzni dr. Luke, je naslednica pevkine pesmi Woman's World, ki je izšla julija in je predvsem zaradi videoposnetka prejela večinoma negativne kritike. Foto: AP

Ameriška pevka Katy Perry je pred kratkim izdala videospot za novo pesem LIFETIMES, ki naj bi govorila o večni ljubezni, navdihnila pa naj bi jo njena hčerka Daisy Dove. V videoupodobitvi skladbe, ki jo je režiral Stillz, ki je že sodeloval tudi z Bad Bunnyjem, Lil Nas X-om, skupino Coldplay in Rosalío, se 39-letnica zabava na otokih Ibiza in Formentera.

Video pa med drugim vključuje tudi posnetke sistema sipin S'Espalmadorja, enega ekološko najbolj bogatih območij Formentere. Čeprav je kulisa čudovita, zdaj glasbenico preiskujejo. Okoljski oddelek Balearskih otokov je namreč v sporočilu za javnost zapisal, da produkcijsko podjetje za snemanje ni dobilo ustreznega dovoljenja.

Na ministrstvu so pojasnili, da tako preučujejo morebitno škodo na prepovedanem območju zaščitenih sipin, ki je označeno z vrvjo. Snemanje videospota zvezdnice naj sicer ne bi predstavljalo "zločina proti okolju", ampak splošno kršitev, saj se snemanje in fotografiranje lahko odobrita na prošnjo, poroča Guardian.

Sorodna novica Poslušalci in kritiki raztrgali nov glasbeni podvig Katy Perry

S'Espalmador, okoli 4,5 kilometra dolg otoček severno od Formentere, je od leta 1980 del naravnega parka Ses Salines de Ibiza in Formentera. Sipine na majhnem zasebnem nenaseljenem otoku predstavljajo najbolje ohranjeno sipino sistem na Balearskih otokih in imajo veliko ekološko vrednost.

Skladba LIFETIMES, ki ga je produciral kontroverzni dr. Luke, je naslednica pevkine pesmi Woman's World, ki je izšla julija in je predvsem zaradi videoposnetka prejela večinoma negativne kritike. Perry 20. septembra načrtuje izdajo novega albuma 143, ki bo njen prvi po albumu Smile iz leta 2020.