Glover se je branil, da je brezdomca zabodel v strahu. Foto: AP
Glover se je branil, da je brezdomca zabodel v strahu. Foto: AP

62-letni glasbenik s pravim imenom Nathaniel Glover se je 1. avgusta 2017 zapletel v spor s 55-letnim brezdomcem Johnijem Jollyjem, za katerega je mislil, da ga skuša nagovarjati za spolne usluge.

Glover, ki je v času dogodka sicer delal kot varnostnik nedaleč od kraja zločina, je Jollyja zabodel, ta pa je pozneje v bolnišnici zaradi poškodb umrl.

Ko so ga naslednji dan aretirali in obtožili nenaklepnega uboja, je Glover med snemanim razgovorom s policijo napad priznal, je pa dejal, da takrat ni vedel, da ga je ubil.

“Če vam povem po pravici, sem mislil, da je gej, in ker sem mislil, da je gej, on pa me je spraševal, "kaj dogaja", sem mislil, da on misli, da sem gej. Tako, da me je to malce vznejevojilo," je povedal Glover policiji.

“Pristopil je do mene. Postal sem malce živčen, zato sem se skušal malo umakniti, on pa se mi je približal, nakar sem preprosto povlekel nož in ga zabodel ... Želim si, da ga ne bi nikdar videl. Vse je moja krivda, ker sem se odločil, da ga zabodem. za to moram prevzeti odgovornost.”

Kidd Creole (tretji z leve) je zaslovel kot del zasedbe Grandmaster Flash and the Furious Five. Foto: AP
Kidd Creole (tretji z leve) je zaslovel kot del zasedbe Grandmaster Flash and the Furious Five. Foto: AP

Tožilstvo je trdilo, da so bili Gloverjevi motivi homofobni. Njegovi odvetniki so po drugi strani trdili, da je Jollyja zabodel iz strahu in da Jollyjeva zdravstvena kartoteka ne podpira navedb, da je umrl zaradi vbodne rane. Trdili so, da je k njegovi smrti prispevala kombinacija alkohola in sedativov, ki so mu jih vbrizgali v bolnišnici.

Porota je do razsodbe, da je kriv, prišla v nekaj urah po sklepnih govorih. Gloverju bodo kazen izrekli 4. maja, grozi pa mu do 25 let zapora.

Kidd Creole je skupaj s svojim bratom Melvinom (Mellom Melom) zaslovel v 70. letih kot del ikonične zasedbe Grandmaster Flash and the Furious Five, ene najvplivnejših hiphoperskih skupin vseh časov, ki je položila temelje za razvoj žanra. Skupina iz Bronxa je bila na vrhuncu konec 70. let, leta 1982 pa so izdali sloviti prvenec The Message, s katerim so se vpisali v zgodovino rapa – a se kmalu za tem razšli zaradi sporov znotraj skupine.

Leta 1987 so se priložnostno zbrali za dobrodelni koncert in skušali oživiti staro slavo, a pri tem niso bili uspešni, zato so se leta 1988 dokončno razšli. Leta 2007 so bili sprejeti v Dvorano slavnih rokerola.