Pri snemanju demo posnetkov jim je kot producent pomagal Tokac iz skupine Dan D, s katerim snujejo prvenec. Foto: MMC RTV SLO
Pri snemanju demo posnetkov jim je kot producent pomagal Tokac iz skupine Dan D, s katerim snujejo prvenec. Foto: MMC RTV SLO
Rock Otočec 2010
Glasbeno skupino sestavljajo pevec in kitarist Jure Košir, kitarist Dejan Slak - Slejk, basist Uroš Kušljan - Leon in bobnar Marko Grubar. Foto: MMC RTV SLO
Kill Kenny pripravljajo novo ploščo

Ime Kill Kenny se namreč vedno bolj uveljavlja na slovenski glasbeni sceni. "Če bi morda na začetku vedeli, da bo tako, ne bi zbrali takega imena," je ime skupine komentiral pevec. Novomeška zasedba Kill Kenny je nastala na ruševinah nekdanje nu-metal skupine Wet Bed. Potem ko je zasedbo zapustil pevec Ujc, so se preostali trije člani odločili, da bodo ustvarjali naprej. "Narejenih imamo dvanajst, trinajst skladb. Mi stremimo k temu, da bi jih imeli vsaj petnajst. Pa da raje damo še kakšno ven. Še nastajajo, glasba nastaja ves čas," je o novih skladbah spregovoril pevec Jure Košir. Več si lahko preberete v pogovoru spodaj.


Ste mlada skupina, ampak v resnici ste igrali že v različnih skupinah. Na primer, nastali ste na pogorišču Wet Bed. Kako se je potem razvijal zvok, da je nastal Kill Kenny?
Wet Bed je bil zasnovan kot nu-metal bend. Zadnja ekipa Wet Beda je začutila potrebo po nečem drugem, ampak osnova tega benda je bil numetal in mi smo se tega držali. Čeprav smo imeli v duši nekaj, kar nam je ležalo na srcu. In tako smo po tem, ko nas je pevec zapustil, rekli: "'F*** it!' Gremo nekaj novega naredit. Gremo poskusit, kar bo nastalo in se sploh ne obremenjevat s stilom." In nastalo je to - Kill Kenny.

Plošča je v nastajanju. Prihaja v jesenskih dneh. Koliko skladb je že dokončanih?
Narejenih imamo dvanajst, trinajst skladb. Mi stremimo k temu, da bi jih imeli vsaj petnajst. Pa da raje damo še kakšno ven. Še nastajajo, glasba nastaja ves čas.

Kill Kenny in South Park. Vas povezava že morda kaj moti?
Skoraj, da res. Če bi morda na začetku vedeli, da bo tako, ne bi zbrali takega imena. Ampak sploh nima veze. Ime se dobro sliši. Saj v bistvu bend naredi ime in ne ime benda.

Kakšni so koncertni načrti?
Bolj imamo misli osredotočene na plato. Kar se tiče plate, je en kup enih kolobocij, enega časa zapravljenega. Zdaj so vse misli usmerjene na plato. Kar se tiče koncertov, je pa cilj, da jih bo čim več. Imamo še nekaj koncertov čez poletje, ampak to je dobro za vajo. Drugače pa je vse usmerjeno na plato, ko pa bo, potem pa samo 'pali'. Igramo vsepovsod.

Pod okrilje vas je vzel pevec skupine Dan D Tokac. Kako se to sodelovanje obrestuje?
Zelo dobro. Muzika mu dogaja, nam dogaja on. Vse skupaj se lepo ujema. Dobro se razumemo. V bistvu se mi zdi, da kar njemu manjka pri Dan D, ima tu pri nas – malo tega 'nažiganja'. Razumemo se. Oziroma en drugemu se smejemo oziroma fore, ki jih govorimo, so vsem smešne, in če to klapa, je zelo v redu, pa nima veze, kaj delaš. Tukaj v našem primeru je pač glasba, ki nas združuje. Obrestuje pa se nam predvsem na ta način, ker ima on veliko izkušenj, je fenomenalen glasbenik in smo počaščeni, da lahko z njim delamo.

Torej dolenjska glasba in scena se razvijata naprej.
Seveda. To pa se vedno je in se vedno bo še naprej. Vse več je mladih bendov, ki 'razturajo', in to je super. To je tisto glavno, kar morajo delati.

Kill Kenny pripravljajo novo ploščo