Skupina je že ves december v Evropi, kjer predstavlja novi izdelek. Foto: EPA
Skupina je že ves december v Evropi, kjer predstavlja novi izdelek. Foto: EPA

Po poročanju BBC-ja so 60 londonskih gasilcev dopoldne poklicali v predel Greenwich na jugovzhodu Londona, v katerem stoji znana dvorana O2. Zaradi zastrupitve z dimom so morali v bolnišnico odpeljati šest ljudi, nihče pa k sreči ni bil huje ranjen. Ali so bili člani zasedbe na kraju nesreče, ni znano.

Oba avtobusa sta bila parkirana v predelu dvorane, namenjenem razkladanju opreme, zato ogenj ni poškodoval notranjosti dvorane, torej odra in sedišč. Predstavnik gasilcev je povedal, da sta oba avtobusa povsem pogorela, hkrati pa je pohvalil svoje delavce: "Naše ekipe so zelo dobro opravile delo, saj se je iz dvorane res močno kadilo, zato je bila vidljivost slaba. Trenutno še ocenjujemo škodo."

Organizatorji se se nekaj časa odločali, ali bo koncert za grammyja nominirane skupine zvečer potekal po napovedih ali bo dogodek odpovedan, nato pa so izbrali drugo možnost. "Ni dovolj časa, da bi oder primerno pripravili, zato je koncert prestavljen na nedoločen datum," so nato sporočili.

Na koncertni turneji
Ameriška skupina Kings of Leon je v zadnjih letih zelo priljubljena, saj se lahko pohvali z večkratno platinasto naklado albuma iz leta 2008 Only by the Night, na katerem se je zvrstilo kar nekaj uspešnic. Trenutno so na novi koncertni turneji, na kateri predstavljajo svoj peti album Come Around Sundown.