Klaxons in Sasha sta prvi zveneči imeni festivala, ki obljublja 'eklektično' zasedbo: od 

plesne, elektro-, indie- do rockglasbe. Foto: Spletna stran skupine
Klaxons in Sasha sta prvi zveneči imeni festivala, ki obljublja 'eklektično' zasedbo: od plesne, elektro-, indie- do rockglasbe. Foto: Spletna stran skupine

Skupini štirih angleških mladcev se bo v zasedbi dvodnevnega dogodka v nekdanji reški tovarni papirja, ki sprejme okoli 5.000 obiskovalcev, med drugimi nastopajočimi pridružil tudi waleški DJ Sasha. Glasbeni program bo trajal od 20. ure zvečer do 6. ure zjutraj, Klaxonsi pa bodo nastopili prvi dan festivala, 12. junija.

Lani so na festivalu, ki bo letos na sporedu petič in ga nekateri imenujejo "najbolje ohranjena hrvaška skrivnost", gostovali Roisin Murphy, Turbonegro, James Zabiela, Peaches in Josh Wink. Dvodnevne vstopnice za peti festival Hartera so že na voljo po ceni 140 kun.

Novi album Klaxonsov letos poleti
Klaxons so svoj prvenec Myths of the Near Future sami uvrstili v žanr "nu-ravea" in zaradi izjemne energije ter odkrito hedonističnega življenjskega sloga pritegnili pozornost svetovne javnosti. V kratkem času so postali polnokrvni pripadniki indierock scene in veljajo za eno zadnjih velikih skupin, ki so vzšle na Otoku. Poleg naslova najboljše skupine leta 2008, ki jim ga je podelila revija NME, so dobili tudi nagrado za najboljši album, ki je leta 2007 dobil tudi prestižnega mercuryja.

Novi studijski album Klaxons napovedujejo za letos poleti, velja za enega najbolj pričakovanih izdelkov leta, obiskovalci Hartete pa bodo med prvimi, ki bodo slišali živo izvedbo v kombinaciji z že znanimi "energetskimi bombami" Klaxonsov, so zapisali na neki hrvaški spletni strani.

A. K.