Štirje sodniki iz sveta šovbiznisa, medijev in glasbe so neposredni, nepopustljivi, strogi in zabavni. Foto: MMC RTV SLO
Štirje sodniki iz sveta šovbiznisa, medijev in glasbe so neposredni, nepopustljivi, strogi in zabavni. Foto: MMC RTV SLO
V uvodni oddaji gledalce čaka nastop ena najpopularnejših skupin iz Danske, A Friend In London, ki je na letošnji Evroviziji končala na petem mestu. Foto: Pieter Van den Berghe/EBU

Posebni gostje uvodne oddaje bodo A Friend In London, ena najpopularnejših skupin iz Danske, ki se je na letošnji Evroviziji v Nemčiji uvrstila na 5. mesto.

Napovednik prve oddaje si oglejte tukaj.

Težko pričakovani šov, kjer so se imeli možnost preizkusiti vsi, ki verjamejo v svoje znanje in talent, končno prihaja na TV Slovenija, in sicer to nedeljo ob 20.00. V oddaji z voditeljem Klemnom Slakonjo bodo sodniki šova Misija Evrovizija Darja Švajger, Tina Marinšek, Jonas Žnidaršič in Raay skupaj z gledalci izbirali slovenskega predstavnika. "Slovenija išče zmagovalca" je moto šova, za katerega so v avgustu na avdicijah po Sloveniji izbirali najprimernejše za šov, ki so se uvrstili na avdicije pred sodniki. Ti so skupaj izbrali 32 kandidatov, ki jih bomo spoznali v živih oddajah in se bodo potegovali za glasbeno potovanje v Azerbajdžan.

Sodniki Misije Evrovizija: neposredni, strogi in zabavni
Štirje sodniki iz širokega spektra sveta šovbiznisa, medijev in glasbe so se na avdicijah izkazali za neposredne, nepopustljive, stroge in zabavne. Darja, Tina, Jonas in Raay bodo tako skrbeli za to, da bodo s štirimi različnimi okusi in pogledi našli skupno točko in skupaj z gledalci izbrali zmagovalca!

V naslednjih štirih oddajah bomo vsako nedeljo spoznali osem tistih, ki se bodo potegovali za preboj v naslednji krog. Dva bodo izbrali sodniki in dva gledalci s televotingom. V prvi oddaji nas čakajo štirje ženski vokali, trije moški in ena skupina. In prvi preobrat, ki se je zgodil enemu izmed nastopajočih.

Danski zvezdniki gostje v prvi oddaji in Klemen Slakonja s presenečenji
V uvodni oddaji nas čaka nastop ene najpopularnejših skupin iz Danske, A Friend In London. Skupina je zastopala Dansko na letošnji Pesmi Evrovizije v Düsseldorfu in se uvrstila tik pod vrh, na 5. mesto. Svoje vložke in vedno navdušujoče točke pa pripravlja tudi voditelj.

Vsako nedeljo ob 20. uri bo vroče v studiu 1 TV Slovenija. Skoraj dvesto gledalcev si bo oddajo lahko ogledalo tudi v živo. Če se želite zabavati z nami in podpirati svoje favorite ter uživati v dobri televizijski predstavi s Klemnom Slakonjo, Majo Keuc, sodniki in kandidati, tujimi gosti, se lahko prijavite na elektronski naslov: misijaevrovizija@rtvslo.si.

V priloženem posnetku poslušajte novo uspešnico skupine A Friend in London, ki jo bodo gostili v studiu oddaje Misija Evrovizija.