Pevec Bryan Ferry sodeluje z mnogimi priznanimi glasbeniki. Foto: EPA
Pevec Bryan Ferry sodeluje z mnogimi priznanimi glasbeniki. Foto: EPA
Pevec je povabil na svoj koncert Guya Pratta, Andyja Newmarka, Chris Spedding. Foto: NN

Na evropski turneji, v okviru katere se bo Bryan Ferry 10. oktobra ustavil tudi v ljubljanski Hali Tivoli, ga spremljajo številni sloviti glasbeniki. V spremljevalni zasedbi je namreč več kot deset vrhunskih glasbenikov.



Bobnar Andy Newmark je med letoma 1973 in 1974 igral v zasedbi Sly and the Family Stone. Po odhodu iz skupine je postal zelo cenjen glasbenik. Igral in snemal je z mnogimi priznanimi glasbeniki. Sodeloval pa je tudi pri snemanju albuma Anticipation Carly Simon, kot tudi pri snemanju albuma Dream Weaver klaviaturista Garyja Wrighta. Oba albuma sta dosegla zavidljiv uspeh na svetovni ravni.

Največja zvezda v Ferryjevi skupini je kitarist Chris Spedding, ki je do danes objavil 16 samostojnih albumov. Leta 1975 je dosegel izjemen uspeh s singlom Motor Biking. Sredi 60. let je nastopal z Alanom Priceom, Jackom Bruceom in igral v skupini Pete Brown's Battered Ornaments. V 70. je nastopal z britanskimi džezovskimi velikani, z Andyjem Fraserjem pa sta ustanovila skupino Sharks. Ko se je skupina razšla, je nastopal samostojno in kot session glasbenik. Produciral je tri prve skladbe Sex Pistols, s Paulom McCartneyjem je posnel album Give My Regards to Broad Street.