Pendulum so sloveli po svojih udarnih nastopih v živo. Foto: EPA
Pendulum so sloveli po svojih udarnih nastopih v živo. Foto: EPA

Njihov zadnji album je bil Immersion, ki je izšel leta 2010, v zadnjih letih pa so bili fantje tudi zvezde stalnice poletnih festivalov in so samo lani odigrali na več kot 30 festivalih po Evropi.

Multiinstrumentalist in glavni tekstopisec Rob Swire, ki trenutno koncertira s svojim stranskim projektom Knife Party, je novico oznanil na svojem Twitterju: "Pendulum ne bo več nastopal v živo. Trenutno ni nobenih načrtov za nov album."

"Ni bilo več zabavno"
Swire je v nedavnem intervjuju za avstralsko radijsko postajo Triple J dejal, da je projekt Knife Party njegova prioriteta, na vprašanje o prihodnosti Penduluma pa: "Zadeva s projektom Knife Party poteka tako dobro, da nimamo kake večje želje v kratkem iti spet nazaj v osnovno šolo."

In še: "Preveč se zabavamo s tem projektom. Krasno je tudi zato, ker se je pri Pendulumu proti koncu zdelo že, kot da to delamo, ker moramo, kar pa nikoli ni zabaven način ustvarjanja glasbe. Medtem ko je Knife Party v bistvu le mi, ki delamo, kar si želimo, in če nas nihče ne mara, nas ne briga."

Ime Pendulum pa bo, kot kaže, še naprej obratovalo, saj člana Paul "El Hornet" Harding in Ben "The Verse" Mount še naprej izvajata didžejske sete pod tem imenom.
Spodaj lahko poslušate dva najuspešnejša singla z zadnje plošče zdaj očitno že pokojnih Pendulumov.