Igra Moonwalker danes velja za kultno. Foto:
Igra Moonwalker danes velja za kultno. Foto:

Naslov igre naj bi produkcijsko podjetje Ubisoft razkrilo na konvenciji E3, ki ravnokar poteka v Los Angelesu. Ritmično-akcijsko-plesna igra bo igralcem prinašala točke s tem, ko bodo (bolj ali manj uspešno) oponašali Jacksonove prepoznavne plesne korake, seveda bo v ozadju slišati njegovo glasbo.

Kot je povedal vodja podjetja Ubisoft, Yves Gulliemot: "Navdušeni smo nad tem, da smo dobili priložnost razviti igro, navdahnjeno s pesmimi in plesnimi koraki enega najbolj neverjetnih izvajalcev vseh časov. Pričakujemo, da bo igra združila oboževalce Michaela Jacksona in da bodo družine in prijaltelji skupaj uživali v energičnih pesmih in plesu kralja popa." Igra naj bi na police trgovin prišla še letos.

Se spominjate Moonwalkerja?
Nazadnje je bil Jackson zvezdnik videoiger izpred 20 let, imenovala se je Moonwalker in se je morda kdo izmed bralcev te novice še spominja. V igri podjetja Sega je šlo za podobno zgodbo kot v filmu Moonwalker, v katerem Michael s svojimi glasbenimi in plesnimi sposobnostmi rešuje otroke iz rok zlobneža. V igri je bilo mogoče slišati prirejene Jacksonove uspešnice, kot sta Beat It in Smooth Criminal.

Z ogledom spodnjega videoposnetka si lahko osvežite spomin na igro Moonwalker.