Pevka, ki slovi po svojem elementu šoka, je zgubila nekaj pozornosti javnosti tudi na račun bolj izzivalnih stanovskih kolegic, kakršna je Miley Cyrus. Foto: EPA
Pevka, ki slovi po svojem elementu šoka, je zgubila nekaj pozornosti javnosti tudi na račun bolj izzivalnih stanovskih kolegic, kakršna je Miley Cyrus. Foto: EPA
Lady Gaga
Lady Gaga je imela izgubo ob izdaji svojega novega albuma. Foto: EPA
Lady Gaga
Lady Gaga na rdeči preprogi podelitve ameriških glasbenih nagrad. Foto: EPA

Pevka svojim "malim pošastim", kakor imenuje svoje oboževalce, že nekaj časa obljublja izid novega videospota za skladbo Do What You Want, toda realizacije še vedno ni. O težavah se je razpisala v objavi na svojem družbenem omrežju. "Zamuja, ker je na žalost tako kot pri videospotu Applause, kjer sem imela teden dni, da sem zasnovala koncept in ga realizirala," je zapisala pevka.

"Ljudje so me izdali, narobe upravljali moj čas in zdravje ter pustili samo, da popravim vso škodo. Milijoni dolarjev niso dovolj dobri za nekatere ljudi. Hočejo milijarde. In tako naprej. Za nekatere ljudi ni nikoli nič dovolj. Vedno hočejo več," je še zapisala.

Poškodba in vse druge težave
Lady Gaga se s težavami spopada že od februarja lani, ko je bila prisiljena odpovedati preostale koncerte na svetovni turneji Born This Way zaradi bolečine v kolku, zaradi katere je morala na operacijo. Novembra pa se je še razšla s svojim dolgoletnim menedžerjem Troyem Carterjem in ostala sama.

"Na žalost sem bila po operaciji preveč bolna, utrujena in žalostna, da bi se sama spoprijela s škodo. Moja založba ni vedela, kaj se dogaja," je še zapisala Lady Gaga in dodala, da se zgodba z albumom ARTPOP zares začenja šele zdaj. "Zato, ker tistih, ki jim ni bilo mar za uspeh ARTPOP-a, ni več. Nikoli si nisem mislila, da se bodo po toliko letih trdega dela ljudje, ki sem jih imela za prijatelje in partnerje, odzvali tako brezbrižno in mi obrnili hrbet, ko sem jih potrebovala najbolj," je še sklenila.

Na začetku tedna se je sicer pevka morala zagovarjati pred obtožbami, da je slaba prodaja ARTPOP-a oškodovala njeno založbo Interscope za 25 milijonov ameriških dolarjev in da je bila zaradi tega prisiljena odpustiti nekaj svojega osebja. Pevka je obtožbe zanikala in zapisala: "Nimam več ljubezni za tiste, ki jih je pobral pohlep za denarjem. To ni Interscope. Oni me imajo zelo radi in vidijo prihodnost za ARTPOP," je zapisala.

Slabši uspeh ARTPOP od predhodnikov
Po poročanju BBC-ja je ARTPOP debitiral na prvem mestu britanskih lestvic in bil do zdaj prodan v 170.000 izvodih, medtem ko je v ZDA prodaja dosegla pol milijona primerkov. To je še vedno kaplja v morju, če upoštevamo to, da leta 2011 v ZDA prodala več kot dva milijona izvodov albuma Born This Way, prvenec The Fame pa je prodala v več kot treh milijonih izvodov.