Skupina The Fugees je bila ustanovljena v New Jerseyju leta 1990. Foto: EPA
Skupina The Fugees je bila ustanovljena v New Jerseyju leta 1990. Foto: EPA

Po Michélovih navedbah bi morala biti turneja ob vrnitvi skupine izjemno finančno uspešna, saj je bila večina koncertov vnaprej razprodanih, in to na velikih prizoriščih, a je zaradi "narcisoidnih teženj" in "arogance" Hillove ostal praznih rok.

V tožbi je tudi navedeno, da je pevka zavrnila 5 milijonov dolarjev za nastop na festivalu Coachella, ne da bi o ponudbi obvestila Michéla – samo zato, ker Fugees ne bi bili oglaševani kot glavni nastopajoči. Michél je kritiziral tudi "kronično zamujanje" Hillove na nastope.

49-letna Hillova je tožbo označila za "neutemeljeno" ter "polno lažnih trditev in neizzvanih napadov", poroča BBC. Dodala je tudi, da se je sama še posebej trudila, ker je razumela, da je Pras zaradi pravnih težav pod stresom in da morda to "vpliva na njegovo presojo, stanje duha in značaj".

"Lanska turneja je bila postavljena v čast 25-letnice albuma The Miseducation of Lauryn Hill. Načrtovana je bila z ali brez Fugees. Turneja je bila razširjena z vključitvijo zasedbe Fugees, ker sem izvedela, da je Pras v težavah in potrebuje denar za svojo obrambo na sodišču," je povedala.

Sodišče je lani odločilo, da je Michél kriv nezakonitega lobiranja. Po navedbah ameriškega tožilstva je prejel več kot 100 milijonov dolarjev od malezijskega milijarderja Jhoja Lowa za poskus vplivanja na ameriško politiko.

Hill naj bi še čakala na vračilo posojila

Hillova v svojem odzivu še dodaja, da Michélova tožba "prikladno izpušča" dejstvo, da je za turnejo prejel predplačilo 3 milijonov dolarjev, da bi lahko poplačal stroške odvetnikov. Trdi pa tudi, da ji kolega še vedno ni "poplačal zajetnega posojila", ki mu ga je dala "v znak dobre volje".

Hillova in Fugees naj bi naslednji teden odigrali tri koncerte v Veliki Britaniji, vključno s tistim v londonski areni O2. Michélov odvetnik je sporočil, da raper ne bo sodeloval.

Skupina The Fugees je bila ustanovljena v New Jerseyju leta 1990 v postavi Hill, Michél in Wyclef Jean, med njihovimi največjimi uspešnicami pa sta Ready or Not in Killing Me Softly.