Album 'Excuse my Imagination' je moderna, organska plošča z elektronskimi izleti in pridihom osemdesetih let prejšnjega stoletja. Foto: LeeLooJamais
Album 'Excuse my Imagination' je moderna, organska plošča z elektronskimi izleti in pridihom osemdesetih let prejšnjega stoletja. Foto: LeeLooJamais

Lara Love nas s svojimi interpretacijami vedno znova začara.

Rok Lopatič

Snemali so v lastnem studiu Štala, zato so si lahko vzeli toliko časa, kot so želeli, in snemali brez vseh pritiskov ali pričakovanj, je razložil Rok in dodal: "Studio jemljemo kot inštrument, skozi katerega se izražamo. Če nas določen zvok inspirira, bomo od tam tudi nadaljevali. Preverjenih snemalnih tehnik ali inštrumentalnih aranžmajev smo se načrtno izogibali."

Na albumu Excuse My Imagination, ki bo na prodajne police prišel 13. oktobra, je znova pela Lara Love, ki je pred leti za nekaj časa skupino zapustila. Sicer pa je več o nastajanju povedal Lopatič: "Jerry posluša samo še hip hop in je v studio vsakič prišel s kupom novih albumov, ki smo jih potem poslušali cele noči, Lovro spremlja džez, mene je začela inspirirati klasika … Tako da je studio postal kotiček za druženje in ustvarjanje in res smo ogromno časa preživeli v njem."

Novi pesmi Show Show lahko prisluhnete spodaj.

Dejal je tudi, da so se zelo posvetili besedilom, s katerimi želijo energijo v glasbi približati ljudem tudi v besedni obliki: "V besedilih odpiramo vprašanja, na katera družba pozablja, pa so še kako pomembna za našo prihodnost." Čeprav so bili vedno zagovorniki dobrih slovenskih besedil, so se tokrat odločili za angleščino, tako je edina slovenska pesem na albumu Slovenka. Rok je odločitev razložil: "Ker živimo v času, ko je angleščina jezik, ki ga razumejo vsi, ki jim je tovrstna glasba blizu. Če bi ustvarjali pred 30 leti, bi bila besedila verjetno v srbohrvaščini, če bi igrali polko, pa verjetno v nemščini."

Album bo na dan izida pospremljen s koncertom v ljubljanskem Kinu Šiška, na katerem bodo igrali tako nove pesmi kot uspešnice z njihovih prejšnjih treh albumov, popestren pa bo s številnimi 3D-animacijami in posebno sceno. "Koncert, ki je podprt z izbranimi lučmi in dobro narejenimi videoanimacijami, doda skladam nove razsežnosti in več sporočilnosti. Tehnologija je napredovala in tudi v Sloveniji imamo že zelo usposobljene in nadarjene visualartiste." Dogodek bodo tudi posneli in izdali DVD.

Lara Love nas s svojimi interpretacijami vedno znova začara.

Rok Lopatič