LeeLooJamais napovedujejo nov album za jesenske dni. Foto: Boštjan Tocol
LeeLooJamais napovedujejo nov album za jesenske dni. Foto: Boštjan Tocol

"Zdaj smo v zadnji fazi. Kljub temu pa nam je uspelo narediti še nekaj novih komadov, ki dajejo tisto svežino, ki jo v zadnji fazi še kako potrebuješ. Konec tega meseca pa bo album dokončan," je za MMC zatrdil saksofonist skupine Lovro Ravbar.

V nasprotju z drugimi tremi albumi (Pod vplivom, Nextasy in County Club Music) pripravljajo skladbe v angleškem jeziku, saj so jih lastne izkušnje naučile, da potrebujejo angleška besedila za sodelovanja zunaj meja in nastopanja, so povedali v enem izmed prejšnjih pogovorov za MMC. Bolj kot z elektroniko se z novim materialom spogledujejo s t. i. 'overproduced' glasbo.

Nastop na Exitu ni bil le izlet
Pred promocijo novega albuma, ki se bo zgodila 13. oktobra v Kinu Šiška, in predstavitvijo novega zvočnega zapisa širši javnosti kakšen teden pred velikim nastopom pa so se ustavili na srbskem Exitu. To je bil prvi nastop za skupino in drugi za pevko Laro Love, ki je že bila na festivalu ob spremljavi didžeja Sylvaina.

"Zavedali smo se, da ne bomo igrali izključno za našo publiko, in smo se želeli predstaviti v naši novi luči," je pojasnil Ravbar in dodal, da so s testiranjem občinstva pravzaprav testirali tudi sebe. "Tajming ni bil najbolj hvaležen, smo pa nastopili na odru Fusion, ki je drugi po velikosti in pomembnosti na tem festivalu, tako da ..." je iskal pozitivne strani nastopa Ravbar.

Festival si bodo najbolj zapomnili po organizaciji in sposobnosti zaposlenih ljudi ter slovenskih zastavah v občinstvu. "Veseli smo pohval tehnične ekipe in organizatorjev za našo profesionalnost in odzivnost. To šteje," je dejal saksofonist, ki poleg delovanja v skupini sodeluje tudi z različnimi domačimi in tujimi glasbeniki. In kako se je bilo vrniti po vsem tem doživetju spet nazaj v studio? "Svojo glasbo spet dojameš prvinsko. Te nekako opomni, da gre do ljudi," je zatrdil Ravbar.