Lenny Kravitz je junija nastopil na festivalu na Danskem. Foto: EPA
Lenny Kravitz je junija nastopil na festivalu na Danskem. Foto: EPA

60-letni pevec je prvi koncert začel s pesmijo Fly Away, uspešnico iz leta 1998. Na oder arene Dolby Live je prišel v zdaj že tradicionalni opravi – v kavbojkah s širokimi hlačnicami, velikimi sončnimi očali in z bleščicami posutem zgornjem delu.

Pevec je na Instagramu delil vzdušje z uvodnih dveh koncertov, na katerih je skočil tudi med množico.

Kravitzeva rezidenca v Vegasu se bo nadaljevala še tri noči: 23., 25. in 26. oktobra.

Ko je na začetku leta izdal najnovejši album z naslovom Blue Electric Light, je napovedal, da bo njegova rezidenca v Vegasu praznovanje življenja, glasbe, ljubezni, rock'n'rolla.

To je tudi uvod v svetovno turnejo Blue Electric Light, ki se bo začela februarja prihodnje leto. "Mislil sem, da bo to odlično ogrevanje, odličen kraj za začetek in predstavitev albuma Blue Electric Light ameriškemu občinstvu," je maja povedal za People.

In kako se pripravlja na turnejo? "Treniram pet dni na teden, dvigujem uteži, delam kardiovadbo, dobro jem, poskušam se dobro spočiti, ko lahko. To je del mojega življenja."

Pri svojem 12. studijskem albumu ostaja zvest temu, da ima pri vsakem albumu drugačen ton in zvočno kakovost. Februarja je na podelitvi grammyjev dejal, da je Blue Electric Light neke vrste predzgodba njegovega prvenca. "Je nekako plošča, ki je nisem posnel v srednji šoli, preden sem posnel svoj prvi album Let Love Rule. Torej je res zabaven album."

Zakaj pa albuma ni posnel takrat? "Do 23. leta nisem dobil pogodbe z založbo. Tako sem pustil takšno vzdušje in šel naprej. To je majhen korak v tej smeri," je pojasnil glasbenik in dodal, da je lepo praznovati ta čas.