Lepa Brena je po 19 letih nastopila v Zagrebu in navdušila občinstvo. Foto: MMC RTV SLO
Lepa Brena je po 19 letih nastopila v Zagrebu in navdušila občinstvo. Foto: MMC RTV SLO

Breno je odziv občinstva, v sicer ne čisto razprodani Areni, celo spravil do solz, pišejo hrvaški mediji. "Ne morem skriti veselja in razburjenja, ker vas lahko spet po toliko letih pozdravim s svojimi pesmimi. Težko mi je bilo doseči svoje cilje, vendar ste me vedno vodili vi, drago občinstvo. Pesem je bila vedno tisto, kar nas je povezovalo in strinjamo se v tem, da želimo vsi skupaj narediti korak naprej. Vstopite svobodono v moj svet glasbe in ljubezni. Čas je za korak naprej," je že po prvi odpeti skladbi nagovorila občinstvo Lepa Brena in tako želela omiliti dogajanje pred Areno, kjer so potekale demonstracije proti njenemu nastopu.

Protesti brez večjih incidentov
Pred Areno je namreč protestiralo okoli dvesto somišljenikov zagrebških društev veteranov, ki so še pred koncertom pozvali k bojkotu koncerta, organizirali podpisovanje peticije proti nastopu in delili fotografije, na katerih je pevka v uniformi vojske Republike srbske. Po poročanju Večernjega lista so se protestniki zbrali pozno popoldan in se razšli kmalu po začetku koncerta. Protest je minil brez večjih incidentov in se končal z nekaj sovražnimi vzkliki, namenjenimi obiskovalcem koncerta.

Za varnost je skrbelo okoli 350 redarjev in policistov. Vodja policistov pa je povedal, da niso imeli večjih težav, za kar gre zasluga tudi dobremu sodelovanju z organizatorji.

A. M.