Grammyjev nagrajenec je svoj novi album, ki naj bi izšel letos poleti, napovedal z udarnim videospotom, ki je zaradi sporočila in estetike hitro postal viralen. Pesem nosi naslov MONTERO (Call Me By Your Name), po pravem imenu raperja – Montero Lamar Hill.

V videu glas zvezdnika odpre potovanje skozi domišljijsko pokrajino. "V življenju skrijemo dele sebe, za katere nočemo, da bi jih svet videl. Zaklenemo jih, rečemo jim 'ne', preženemo jih. Ampak ne tu. Dobrodošli v Montero."

Zgodba, odeta v grško mitologijo in svetopisemske tematike, se začne v rajskem vrtu Eden, kjer raper v liku Adama igra na rožnato kitaro. Kmalu ga zapelje kača, sam se zaradi svojih grehov znajde na sodišču, oblikovanem v slogu Koloseja. Po usmrtitvi pa ga na poti do nebes zmoti drog, po katerem se spusti v pekel, kjer z zapeljivim plesom očara samega Satana, od katerega pa na koncu tudi prevzame moč. Vse like, ki jih spremljajo številni kostumi, je upodobil izvajalec sam, poroča Daily Mail.

Stvaritev, za katero naj bi imel glasbenik že vnaprej izdelano posebno vizijo, je vzbudila načeloma pozitiven odziv oboževalcev, čestitke mu je med drugim izrekla tudi pevka Miley Cyrus, ki je na družbenih omrežjih objavila video, na katerem uživa ob poslušanju nove pesmi. "Živi življenje pod svojimi pogoji. Zelo sem ponosen nate," pa je izvajalcu sporočil njegov oče.

Izid videa je zanj obenem strašljiv in osvobajajoč

Izdajo nove skladbe je glasbenik, ki je svojo homoseksualnost javno razkril poleti leta 2019, ovekovečil tudi s krajšim in iskrenim pismom najstniškemu sebi, ki ga je objavil na družbenih omrežjih. "Dragi 14-letni Montero, napisal sem pesem, ki nosi najino ime," je zapisal in dodal, da naj bi pesem sicer govorila o fantu, ki ga je spoznal lansko poletje. "Vem, da sva obljubila, da nikoli ne bova javno 'prišla iz omare'," je še poudaril in dodal, da je to obljubo prvotno pospremila tudi odločitev, da bosta s to skrivnostjo tudi umrla.

"Vse to je zelo strašljivo zame, ljudje bodo jezni," je delil svoje razmišljanje o izidu videa in poudaril, da s tem želi ljudem sporočiti, naj se nehajo vmešavati v življenje drugih in jim zapovedovati, kdo morajo biti. Po njegovem mnenju pa naj bi vse to odprlo vrata mnogim pripadnikom LGBTQ+ skupnosti. "Pošiljam ti ljubezen iz prihodnosti," je sklenil pismo 7 let mlajšemu sebi.

Pesem naj bi sicer na 21-letnika delovala osvobajajoče, v njem naj bi prebudila samozavest. "Svet se bo še naprej vrtel. Jaz pa lahko v svoji umetniški karieri počnem kar koli in kadar koli si želim, v nasprotnem primeru mi bo v mojih očeh spodletelo," je ameriški raper povedal Zanu Lowu.