Skupina v novi sestavi. Foto: Omrežje X
Skupina v novi sestavi. Foto: Omrežje X

Mike Shinoda, Brad Delson, Phoenix in Joe Hahn so se v zadnjih letih, po smrti svojega prijatelja Chesterja Benningtona, večkrat zasebno srečevali, a niso imeli namena znova začeti delovati kot zasedba, je skupina zapisala v sporočilu za javnost. Sodelovali so z različnimi glasbeniki in zasedbami, nato pa "se posebno dobro ujeli z Emily Armstrong in Colinom Brittainom".

Armstrong, do zdaj članica zasedbe Dead Sara, in Brittain, tekstopisec in glasbeni producent, sta se tako dobro vklopila med preostale člane, da so začeli razmišljati o vnovični združitvi. V četrtek so v studiu v Los Angelesu skorajda na skrivaj priredili prvi koncert v novi zasedbi, nanj pa povabili najzvestejše oboževalce, ki so jih tja prepeljali z avtobusi.

Dogodek so tudi posneli in ga za omejen čas, 24 ur, objavili na spletni strani skupine. Sočasno so predstavili tudi prvi singel nove zasedbe The Emptiness Machine in napovedali izid albuma z naslovom From Zero (Z Ničle), ki bo luč sveta ugledal 15. novembra.

"Pred Linkin Parkom je bilo ime našega prvega benda Xero. Naslov novega albuma se nanaša tako na naše skromne začetke kot na potovanje, ki se je začelo zdaj. Glasbeno in čustveno govori o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Ohranja naš značilni zvok, ampak v novi preobleki in s polno življenja," je v izjavi za javnost zapisal Mike Shinoda.

Ob tem je dodal še, da je novi album nastajal s hvaležnostjo do novih in dolgoletnih članov, do prijateljev, družine in oboževalcev: "Ponosni smo na to, v kaj se je Linkin Park z leti razvil, in se veselimo potovanja, ki je pred nami."

Že sam singel, The Emptiness Machine, po njegovih besedah izžareva DNK Linkin Parka, v glasbi pa se prepletajo tako glasbeni elementi, po katerih je bila zasedba znana v preteklosti, kot novi zvoki.

Zasedba se že v naslednjih dneh odpravlja tudi na glasbeno turnejo – za zdaj so napovedani koncerti v Los Angelesu, New Yorku, Londonu, Hamburgu, Seulu (že ta mesec) in Bogoti (novembra), poroča Variety.