Nastop 56-letne glasbenice bi pomenil njeno vrnitev na odre. Foto: Reuters
Nastop 56-letne glasbenice bi pomenil njeno vrnitev na odre. Foto: Reuters

Otvoritvena slovesnost olimpijskih iger v Parizu, ki prvič v zgodovini poletnih olimpijskih iger ne bo potekala na stadionu, ampak bo na in ob reki Seni, se neustavljivo bliža, ob tem pa so vedno bolj nemirni tisti, ki ga bodo spremljali, saj se vztrajno sprašujejo, kdo bo nastopil med odprtjem.

Duhove burita predvsem podatka, da sta tako Celine Dion kot tudi Lady Gaga prispeli v francosko prestolnico. Vsul se je plaz predvidevanj, da bi pri otvoritvi letošnjega športnega spektakla lahko nastopila prav ena izmed njiju.

"Odlično, da je očitno že prispela v Pariz"

"Fantastična novica bi bila, če bi nastopila Celine Dion," je dejal francoski predsednik Emmanuel Macron in dodal, da bi bil neizmerno srečen, če bi "kot vsi rojaki" pri otvoritveni slovesnosti sodelovala tudi kanadska pevka, ki snema glasbo v angleščini in francoščini.

"Odlično, da je očitno že prispela v Pariz," je še rekel, a dodal, da ne bo razkril podrobnosti programa, ki ga je z ekipo oblikoval Thomas Jolly. "Obstaja pa tudi presenečenje," je podražil radovedno javnost. Prejšnji mesec je ministrica za šport in olimpijske igre Amélie Oudéa povedala, da je udeležba pevke na otvoritveni slovesnosti "možna".

Nastop 56-letne glasbenice bi pomenil njeno vrnitev na odre, saj je v preteklosti morala odpovedati več nastopov – decembra 2022 so ji namreč diagnosticirali redko nevrološko bolezen, imenovano sindrom otrdelega telesa, zaradi česar jo pestijo mišični krči, občasno pa ima tudi težave s hojo in petjem, poroča BBC.

To bi bil tudi drugi nastop "kraljice močnih balad" na otvoritveni slovesnosti olimpijskih iger – leta 1996 je nastopila v Atlanti.

Lady Gaga že zapela La Vie en Rose

Med govoricami, da bi lahko bila del pariške proslave, se je poleg imena francoske R & B pevke Aye Nakamura, znašlo tudi ime Lady Gaga.

Pevka, ki je v filmu Zvezda je rojena (A Star is Born) iz leta 2018 zapela La Vie En Rose Edith Piaf, je prav tako že prišla v mesto luči.

"Vse, kar vam lahko povem, je, da bo imelo to za tiste, ki bodo nastopili, velik pomen," je dejal Jolly, ki je zasnoval dogodek.