Človek nešteto obrazov je s svojimi pesmimi očaral občinstvo vseh starosti in okusov po Sloveniji, Balkanu in tudi drugje po svetu.
Človek nešteto obrazov je s svojimi pesmimi očaral občinstvo vseh starosti in okusov po Sloveniji, Balkanu in tudi drugje po svetu. "Rad sem v družbi, rad vidim, da so okoli mene veseli, nasmejani ljudje. Marsikaj bi naredil za vzdušje, ker tudi meni to veliko pomeni, saj sam sebe tako spravim v dobro voljo in sam zase največ naredim." Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

"Takšna je moja cela kariera. Nekaj se zakuha zunaj mojih meja, potreb. Zame je stvar končana, imam dovoljenje, da lahko igram v Tivoliju, ampak vmes smo se že premaknili na novo primerno lokacijo, ki je romantična in mi je všeč. Odobreno je bilo vsem našim prošnjam, ampak, kako bi rekel gospod minister, malce prepozno," je povedal gost nedeljskega pogovora na TV Slovenija Robert Pešut - Magnifico.

O koncertu v Tivoliju, ki je dvignil veliko prahu, je še povedal: "Nisem iskal neke pravice, mene to ne zanima. Je pa stvar svobode zame to, sem muzikant in delam koncerte, celo kariero jih v parkih delam, letos sem jih naredil v najlepših kotičkih narave, zato ker tam so koncerti in ta trenutek potekajo vsepovsod."

Prenos koncerta na TV SLO 1

31. avgusta ob 20. uri se bo zgodil koncert, na katerem bodo nastopili: Magnifico s svojim stalnim spremljevalnim ansamblom in prvič s svojim novoustanovljenim simfoničnim disco šlager orkestrom, ki bo pripomogel, da bo občinstvo lahko uživalo v njegovih filmskih in popglasbenih uspešnicah, ki jih je nanizal v 30 letih. Na odru se mu bodo pridružili še glasbeni gostje, ki so v vseh teh letih z njim sodelovali in pustili pečat v njegovem ustvarjanju.

Koncert boste lahko to soboto spremljali tudi na TV Slovenija 1. Vabljeni v našo družbo!

Magnifico v Stanežičah pripravlja koncert ob 30-letnici glasbene kariere s štirimi pihalnimi godbami, simfoničnim orkestrom in številnimi eminentnimi gosti. Gre za njegov največji in najambicioznejši glasbeni projekt v karieri.

Magnifico je v treh desetletjih močno zaznamoval slovensko kulturo. "Enfant terrible" slovenske glasbe je začel s 24.000 poljubi, nam predstavil Silvijo in Emanuelle, odpeljal iz Ljubljane v Portorož in ob tem razbijal tabuje in stereotipe. "Vedno pišem v prvi osebi ednine, da ne bi koga užalil," je Magnifico povedal v pogovoru z Zvezdanom Martićem.

V pogovoru lahko izveste še, kako je njegova pesem, ki opisuje dedkovo vrnitev s fronte v prvi svetovni vojni, postala stara srbska ljudska pesem, kako ženina multipla skleroza vpliva na njun vsakdan in kako se je svet spremenil v tridesetih letih njegove samostojne glasbene poti? Več v spodnjem videu.

Pogovor z Magnificom