Da Phenomena sta se pogumno spopadla s Silvijo. Foto: RTV SLO
Da Phenomena sta se pogumno spopadla s Silvijo. Foto: RTV SLO

Pesem smo prvič slišali pred devetimi leti na Emi, s katero se je Robert Pešut potegoval za nastop na Evrosongu. Prihajajo leni, uživaški in malce počasnejši poletni dnevi. Zasedba Da Phenomena pa nam je ravno za takšno razpoloženje pripravila najprimernejšo glasbeno spremljavo.

V sklopu praznovanja 35. rojstnega dneva Vala 202 sta fanta Mate Brodar in Anže Langus, ki sestavljata skupino Da Phenomena, pesem, obarvano z ležernimi ritmi reggaeja, predstavila širšemu občinstvu. Poleti nas bo torej spremljala Silvija, za jesen, ko bo med drugim minilo tudi eno leto od izdaje njune prve plošče Skupaj sva, pa obljubljata nov singel in videospot.

Da Phenomena sta s svojim prvencem zagotovo poskrbela za popestritev domače glasbene scene. Že prva mala plošča Nočem te nazaj je dokazala, da poslušalci potrebujejo nekoliko izzivalnejše glasbene izdelke od povprečne popovske produkcije. Talentirani dvojec si je izkušnje nabral s studijskimi in koncertnimi sodelovanji z mnogimi uspešnimi glasbeniki, nazadnje pa sta sestavljala Magnificovo Turbolentzo.

Glasbenika imata pri nas iz dneva v dan več privržencev. Ti bodo na svoj račun prišli tudi v pasje vročih dnevih. Dagi in Mate bosta 22. junija nastopila na Elektro Pop Festivalu v parku Tivoli, 30. junija se bosta predstavila na Lentu, 14. julija bosta zabavala obiskovalce Festivala Heksnfest v Cerknici, 28. julija pa bo skupina Da Phenomena Silvijo in preostale svoje pesmi predstavila na koprski Rumeni noči.