Foto: Radio Prvi/T.Ž.
Foto: Radio Prvi/T.Ž.

Mančini glasbeni začetki segajo v osnovnošolska leta; takrat je obiskovala Otroški pevski zbor RTV Slovenija, pozneje pa še mladinskega. Po dokončani gimnaziji je nadaljevala študij na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani, vzporedno pa obiskuje še Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani, smer džezovsko petje. Leta 2023 je prejela zlato plaketo in prvo nagrado na državnem tekmovanju TEMSIG, v prihodnosti pa si želi svoje pevsko znanje razširiti še s študijem v tujini.

BigBand@SiTi: POKLON JANEZU GREGORCU - 90 LET

gostja: Manca Fekonja, vokal
dirigent: Tadej Tomšič

Siti teater Ljubljana
petek, 18. oktober,
ob 20.00

Širša javnost jo je lahko opazila leta 2021 na festivalu Melodije morja in sonca, kjer je z Galom Gjurinom predstavila pesem Zvezda. Sodelovala je tudi s pianistko Manco Udovič in zasedbo Romanca.

V petek, 18. oktobra, bo kot solistka nastopila v ljubljanskem SiTi Teatru skupaj z Big Bandom RTV Slovenija pod vodstvom Tadeja Tomšiča. Koncert bo posvečen skladatelju in aranžerju Janezu Gregorcu, ki bi letos praznoval 90 let.

Z Manco so v radijski oddaji Prva vrsta nastopili: kitarist Peter Mandelj Mejač, bobnar Martin Jocif, kontrabasist Tjan Šoštarič, pianist Matic Štemberger, saksofonist Lenart Krečič in trobentač Tomaž Gajšt. Predstavili so tri Mančine avtorske skladbe: Everywhere is Cold, In the Corner, Topel veter in skladbo Janeza Gregorca in Elze Budau Vonj noči.

Manca Fekonja
Manca Fekonja