Sigur Rós prihajajo v Maribor. Foto: Eva Vermandel
Sigur Rós prihajajo v Maribor. Foto: Eva Vermandel

Festival, ki je v našo prestolnico v prejšnjih letih pripeljal velika glasbena imena, kot sta Moby in Skunk Anansie, bo tokrat potekal v evropski prestolnici kulture.

Program festivala je še v nastajanju, znan pa je eden prvih udeležencev. Na četrtem festivalu Mars bo nastopila islandska postrock zasedba Sigur Rós. Mistična, eterična in samosvoja zasedba se bo v okviru evropske turneje 5. septembra ustavila v Ledni dvorani v Mariboru, predstavila pa bo svoj edinstveni, bogati glasbeni opus.

Skupina se po krajšem premoru spet vrača na koncertne odre, kjer so nazadnje skupaj stali leta 2008. Še pred koncertom pa bodo Islandci postregli z novim studijskim albumom Valtari, ki bo na prodaj konec maja in ki ga člani zasedbe opišejo z besedami "plaz v počasnem posnetku''.

Sigur Rós v svoji značilni glasbeni izraznosti izhajajo iz postrocka, ki ga mešajo z elementi eksperimentalne, minimalistične in klasične glasbe. Znani so po svojih eteričnih zvokih in značilnem vokalu pevca Jónsija.

Kmalu bodo znani tudi drugi nastopajoči na slovenskem in hrvaškem delu festivala Mars, do takrat pa prisluhnite nekaj skladbam prvega "glasbenega gosta na Marsu".