Organizatorji namigovanj še niso uradno potrdili. Foto: EPA
Organizatorji namigovanj še niso uradno potrdili. Foto: EPA

Kot poročajo mnogi tuji mediji, med njimi tudi The New York Times, bodo februarja v Atlanti na oder Super Bowla s 13-minutnim koncertom, ki si ga ogleda na milijone ljudi, nastopili Maroon 5.

"Ugibanje o nastopajočih na Pepsi Halftime Show je tradicija. S Pepsijem že sodelujemo in se dogovarjamo o načrtih, a za zdaj nimamo še nobenih uradnih naznanil za koncert, ki bo, tako kot vedno, veličasten," je bila edina izjava, ki so jo za zdaj izdali organizatorji. The New York Times poudarja, da nihče izmed njihovih sogovornikov ni imel pristojnosti, da bi zadevo uradno komentiral za medije, a vseeno naj bi jim nastop skupine Maroon 5 potrdili mnogi zanesljivi viri.

Maroon 5 imajo sicer trenutno na Billboard Hot lestvici pesem Girls Like Us na drugem mestu, od leta 2002 pa so izdali šest studijskih albumov, od tega so vsi dosegli platinasto naklado, zadnji med njimi – Red Pill Blues – je uspeh dosegel lani.

Mnogi oboževalci Super Bowla so bili še pred uradno potrditvijo nastopa močno vznemirjeni, saj verjamejo, da je to zasedba, ki ni primerna za tovrsten nastop in ob tem poudarjajo, da bi lahko izbrali koga izmed domačih glasbenikov, kot so denimo Outcast, Usher, Ludacris in podobni.

Letos je na odru Super Bowla nastopil Justin Timberlake, ki je bil pred tem del šova že leta 2004, ko je bil del nesrečne afere Nipplegate z Janet Jackson. Pred njim je leta 2017 nastopila Lady Gaga, leta 2016 pa Coldplay, ki so v goste povabili Beyonce in Bruna Marsa, na koncu sta bila ta precej bolj v središču pozornosti kot znana skupina.

Najbolj gledan koncert med polčasom še vedno ostaja iz leta 2015, ko si je nastop Katy Perry ogledalo 120,7 milijona ljudi.