Flyspoon menijo, da je ključ v uspehu, da ne prehitevaš stvari in pustiš času, da naredi svoje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Flyspoon menijo, da je ključ v uspehu, da ne prehitevaš stvari in pustiš času, da naredi svoje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Flyspoon
Člani skupine so v teh dneh zaprti v snemalnem studiu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Skupno pot si kitarista Jaka Strojanšek in Jernej Hribernik, bobnar Miha Narobe in basist Matic Strojanšek delijo že od leta 2006 in veljajo za eno izmed redkih domačih skupin, ki ustvarja robusten in kompleksen brezkompromisen moderni rock.

Večkrat so bili že razglašeni kot mladi upi slovenske glasbene scene (od Youngunz turneje do Klubskega maratona). Pred kratkim pa so sodelovali v finalnem izboru mladih skupin, ki so se bojevale za nastop na letošnjem festivalu Mars (zmagalci in nastopajoči na letošnjem Marsu so postali člani zasedbe Arhibald Arhibaldovich). "Smo skupaj že šest, sedem let. Preorali smo že celo Slovenijo. Na klubskem maratonu smo bili, youngunz finalisti. Vse bolj ali manj klubska scena, ki je nekako domača, za naš stil in našo muziko," jih je opisal pevec.

Na festivalu MARS bodo 26. maja nastopili Arhibald Arhibaldovich, TBF, Rotor, Darkwood Dub in Moby.

In zakaj ob vseh nazivih še vedno ne prodrejo na velike odre? "Zelo težko dobimo kakršno koli promocijo. Vsi vemo, kakšna je alternativna scena v Sloveniji. Ni problem v tem, da se mi npr. povežemo z MTV-jem, ampak da ostanemo zvesti sami sebi in delamo to, kar smo do zdaj vedno delali, in na takšen način, kot smo vedno delali. Če pa je to za bolj večjo publiko, pa toliko bolje," je pojasnil Premužič.

Trenutno je skupina v fazi nastajanja prvenca, ki bo predvidoma izšel enkrat jeseni. "Predvsem je to ena samopotrditev, ko imaš kot glasbenik nekaj fizičnega, materialnega v roki. In si lahko naj ponosen. Če delaš iz stališča ekonomije – profita, nimaš kaj početi z njim v dobi spletnega piratstva. Kar sicer ne rečem, da ni dobro ali da ni slabo. Bolj ali manj to delamo bolj zase kot za druge. Bendi kot smo mi prodajamo to samo na koncertih, ker drugje tržišča dejansko nimamo. Prodaja potem poteka fizično in pa preko socialnih omrežij," je še dejal pevec.
Skupina pa sledi svojim sanjam - prodreti proti severu. "Počasi nas bo imela Slovenija kar dovolj. Predvsem kakšna Nemčija, Poljska, Nizozemska, Belgija tudi Skandinavija je en epicenter naše glasbe heavy alternative, pa morda še kakšna Amerika in Avstralija – aussy moderni rock," je še pojasnil Premužič.