Eagles Of Death Metal so lani nastopali - in se tudi spričkali - z Guns N' Roses, ki so jih poimenovali kar The Pigeons of Shit Metal. Foto:
Eagles Of Death Metal so lani nastopali - in se tudi spričkali - z Guns N' Roses, ki so jih poimenovali kar The Pigeons of Shit Metal. Foto:
Eagles of Death Metal
Skupina bo posnetke s koncerta uporabila za novi videospot.

Skupino Eagles Of Death Metal, ki je ob 20.00 nastopila v ljubljanski Cvetličarni MediaPark, sta leta 1997 ustanovila Josh Homme (Queens Of The Stone Age) in Jesse Hughes, ki sta prijatelja že od mladih nog. Josh si je kot glasbenik že prej ustvaril ime, sprva kot kitarist zelo vplivnih atonalnih puščavskih heavy rockerjev Kyuss, po njihovem razpadu pa še pri Queens Of The Stone Age. Po vnovičnem snidenju sredi devetdesetih sta Jesse in Josh skupaj posnela tri skladbe, ki so uvrščene na Desert Session 3,4.

Ne tako resno, prosim!
Ime Eagles Of Death Metal je bilo pravzaprav mišljeno ironično, saj sta si zastavila cilj, da želita igrati glasbo v razponu med osladnimi country rokerji Eagles in med death metalom. Na živih koncertih se na odru pogosto pojavijo tudi pridruženi člani skupine, kamor se štejejo Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana), Jack Black (Tenacious D), Joey Castillio (QOTSA) in drugi.

Na ljubljanskem koncertu je bila prisotna tudi celotna ekipa MTV Adrie, ki je prvič pod svojim okriljem pripravila snemanje oddaje MTV Live. Celoten koncert bo na MTV Adria premierno predvajan 10. marca, najboljši izseki koncerta pa bodo sestavljali tudi uradni videospot skupine.

Spremljajo jih "trosi"
Z "orli" so v Ljubljano kot predskupina prišli The Spores, za zdaj še manj znano glasbeno ime. Skupino je zakrivila Molly McGuire, ki je med drugim snemala s Queens Of The Stone Age, Frankom Blackom (Pixies) in Peaches ter bila na turneji z Mondo Generator. Njihov zadnji album nosi naslov Imagine the Future.

Ekipa, ki je organizirala klubsko turnejo YounGunZ Tour, je s tem koncertom začela serijo glasbenih prireditev pod imenom YounGunZ Priporoča! Gre za večje klubske koncerte, kamor bodo vabili predvsem aktualne rockovske skupine.