The Corrs so med drugim uspeh želi s skladbami, kot so Would You Be Happier, Breathless, RAdio itd. Foto: EPA
The Corrs so med drugim uspeh želi s skladbami, kot so Would You Be Happier, Breathless, RAdio itd. Foto: EPA
false
The Corrs so svoje uspehe nizali predvsem na račun vključevanja tradicionalne irske glasbe v svoje avtorsko delo. Foto: EPA

The Corrs so vrnitev uprizorili v londonskem Hyde Parku. Po nastopu je Sharon dejala, da je bila združitev "zelo posebna", in razkrila, da jo je nastop "skoraj spravil v jok". "Bilo je čudovito, uživali smo na odru. Res uživamo, ko igramo skupaj, in tudi občinstvo je bilo izjemno," je še dodala za britanski Mirror.

Glasbena družina Corr, ki jo sestavljajo Andrea, Sharon, Caroline in Jim, se je od nastopanja poslovila leta 2005. V devetdesetih letih prejšnjega stoletja so prodali več kot 40 milijonov albumov po svetu. S tem pa so tudi postali ena izmed najuspešnejših irskih skupin.

The Corrs so poletje preživeli v studiu. "Upamo, da dovolj dobro predstavljajo to, kar zdaj smo. Še vedno bodo na njem lepe irske skladbe, toda te se bodo malce razlikovale od prejšnjih," je še dodala Caroline.

Skupina je zadnji studijski album predstavila leta 2005. Takrat so se z albumom Home poskusili vrniti k svojim keltskim koreninam, k skladbam, ki sta jih prepevala že starša Jean in Gerry Corr. Skladbe pa so bile izbrane iz pesmarice njihove pokojne mame.

Skupina je nastala leta 1991 in počasi pridobivala privržence na Irskem, nato pa jih je leta 1994 povabil v ZDA ameriški veleposlanik na Irskem. Mednarodni uspeh je sledil s prvencem Forgiven, Not Forgotten leta 1996.