Foto: AP
Foto: AP

Dolly Parton piše nove pesmi, ki bodo v odrski zgodbi o njenem življenju dopolnjevale nekatere pretekle uspešnice pevke. 78-letnica upa, da bo muzikal na Broadwayu pristal leta 2026. "Za predstavo sem napisala veliko avtorskih pesmi in vanjo vključila tudi vse vaše najljubše uspešnice. Smejali se boste, jokali boste, ploskali boste, topotali boste, to je res velika predstava," je zaupala v izjavi. Parton bo pri zgodbi sodelovala z Mario S. Schlatter, ki je prejela emmyja za produkcijo Netflixovega Christmas on the Square, v katerem je igrala Christine Baranski.

Dolly Parton je prodrla z albumom Hello, I'm Dolly (1967), na katerem sta bili uspešnici Dumb Blonde in Something Fishy. Glasbeni uspeh jo je ponesel na filmska platna in v pisateljske vode, z 52 nominacijami za nagrado grammy in 11 zmagami pa je druga največkrat nominirana ženska v zgodovini glasbenih nagrad, takoj za Beyoncé (79 nominacij in 24 zmag). Ikona kantrija si je pred desetletjem prislužila tudi nagrado grammy za življenjsko delo, poroča AP.

Parton bo za predstavo imela na voljo tudi veliko preteklih uspešnic, vključno s tremi hiti, ki so se na Billboardovi lestvici vročih 100 uvrstili v najboljšo deseterico: 9 to 5, Here You Come Again in Islands in the stream. Na najpomembnejši lestvici uspešnic kantrija pa ima glasbenica kar 25 prvouvrščenih skladb.

To ne bo prvič, da bo glasba zvezdnice slišana na Broadwayu. Muzikal 9 to 5 in istoimenska skladba sta tam pristala leta 2009, božični muzikal Candles, Snow & Mistletoe iz leta 1993 pa je prinesel njeno pesem With Bells On.

Šov Dolly Parton bo najnovejša glasbena biografija na Broadwayu, v kateri bo mogoče slišati skladbe izvajalke. Nedavno so podobne predstave poklonili izvajalcem, kot so Neil Diamond, Alicia Keys, Michael Jackson, Carole King ter Gloria in Emilio Estefan. Parton pa se bo na Broadwayu pridružila še mnogim drugim glasbenim zvezdnikom, ki so v preteklosti dobili svoj muzikal. Med najbolj znanimi so gotovo Elton John, Bono in Cyndi Lauper.