Bob Dylan se je pred nekaj tedni po osmih letih ustvarjalnega premora vrnil na glasbeno prizorišče. Foto: AP
Bob Dylan se je pred nekaj tedni po osmih letih ustvarjalnega premora vrnil na glasbeno prizorišče. Foto: AP

Glede na dokumente, ki jih je uspelo pridobiti ameriškemu tabloidu TMZ, bodo prodajali originalna ročno napisana besedila treh njegovih klasik – The Times They Are A-Changin', Subterranean Homesick Blues in Lay, Lady, Lay.

Besedila se bodo na dražbi prodajala prek hiše zbirateljske hiše Moments in Time, na dražbo pa jih je ponudil zasebni zbiralec, ki jih je pred leti odkupil od glasbenikovega menedžerja.

Dokument z besedilom skladbe The Times They Are A-Changin' ima izklicno ceno 2,2 milijona dolarjev, Homesick Blues 1,2 milijona, Lay, Lady, Lay pa 650 tisoč dolarjev.

Listi papirja z besedili imajo več znakov popravkov in beležk, ki nakazujejo avtorjev potek ustvarjanja in s tem dosegajo še višjo ceno.

Dylan se je sicer na glasbeno prizorišče po osmih letih premora nepričakovano vrnil pred nekaj tedni, ko je postregel s kar 17 minut dolgo pesmijo o atentatu na ameriškega predsednika Kennedyja z naslovom Murder Must Foul, nato pa je pred nekaj dnevi objavil še eno skladbo, in sicer z naslovom I Contain Multitudes.

Dylanova vrnitev h glasbi prihaja po treh albumih priredb – Shadows in the Night (2015), Fallen Angels (2016) in trojnega albuma Triplicate (2017). Novi skladbi sta njegovo prvo delo, potem ko je leta 2016 prejel Nobelovo nagrado za književnost.