Foto: Organizator
Foto: Organizator

V sloviti MTS Dance Areni bodo oder zatresla nekatera največja imena tehna in housa, I Hate Models, KlangKuenstler in Patrick Mason, poleg njih pa bodo nastopili še številni drugi glasbeni titani, kot so Black Eyed Peas, Tom Morello (Rage Against The Machine), Gucci Mane, Oliver Tree, Carl Cox, Black Coffee in Maceo Plex.

V Novem Sadu bo slovenske barve zastopalo kar pet slovenskih izvajalcev. Joker Out bodo na Exitu nastopili že drugič. Če so bili lani na odru Fusion, bodo tokrat nastopili celo na glavnem odru. Občinstvo na festivalu bo prvič slišalo tudi njihov čisto nov singel. Glavni oder bo pripadel tudi izbrancem mednarodnega glasbenega natečaja HEMI in mladi slovenski zasedbi Astrid & The Scandals. "Moja filozofija je, da sem hvaležna za vsako priložnost in v resnici nimam nikakršnih pričakovanj. Tudi ekipa je lahko povsem sproščena – na oder se gremo igrat, zabavat, pokazat, iz česa smo narejeni in kako zvenimo v živo. Ne glede na to, koliko ljudi bo pod odrom, bomo igrali, kakor da jih je 100.000. Resnično se veselim te izkušnje,” je povedala pevka Astrid, ki se je z zasedbo ravno vrnila z nastopov v Grčiji, na Poljskem in na hrvaškem festivalu InMusic.

Masayah ne vidi težav petja v slovenščini

Masayah bo v Srbiji nastopila prvič: “Komaj čakam, da Novi Sad prvič sliši moj novi komad.”

Ankaranska raperka Masayah od Exita pričakuje novo izkušnjo. Ob tem pa dodaja: “Seveda se najbolj veselim publike in njene reakcije na mojo muziko. S sabo prinašam šov in skille, ki jih gradim skozi leta ustvarjanja ter nastopanja na slovenskih tleh.” Čeprav so njena besedila v slovenskem jeziku, ni strahu, da ne bi nagovorila tudi občinstva na Balkanu: ”Verjamem, da je muzika muzika in da jo lahko ves svet razume.

Moja besedila se v večini oprijemajo stanja človeka in njegovih emocij in zaradi tega tudi vedno čutim povezavo z občinstvom, ne glede na državo in njen jezik. V našem primeru še posebej, saj res nimamo veliko razlik med jezikoma. Komaj čakam, da Novi Sad prvič sliši moj novi komad z naslovom Cigaret in ne dvomim, da se bodo našli v komadu.”

Zevin drugič, Morost bodo predstavili novega pevca

Že drugič pa bo na festival Exit nastopila tudi Slovenka Zevin, ki je pred dnevi postregla z novim singlom Side Eye in je v Srbiji zelo priljubljena. “Zelo sem počaščena, da lahko že drugo leto nastopam na festivalu te obsežnosti. Čeprav zastopam oder, ki je narejen za bolj tipično balkansko rapersko sceno, se kot zastopnica alternativne glasbe počutim ponosno,” je povedala.

Na odru Explosion pa bodo nastopili metalci Morost, ki bodo premierno predstavili novega vokalista in tudi album Devour Thine Light.